Burgemeester sluit bovenverdieping woning in Foxhol
112

Burgemeester sluit bovenverdieping woning in Foxhol

FOXHOL - Op maandag 3 juni sloot Burgemeester Adriaan Hoogendoorn de bovenverdieping van een woning aan de Gerrit Imbosstraat in Foxhol voor de duur van drie maanden. Op de bovenverdieping van de woning, waar de betrokken inwoner woont, vond de politie in januari van dit jaar een handelshoeveelheid harddrugs, diverse wapens en een grote hoeveelheid contant geld. Als er sprake is van overtreding van de Opiumwet, kan de burgemeester een deel van een pand (tijdelijk) sluiten om de relatie met criminele activiteiten te verbreken.

De bovenverdieping van de woning is verzegeld. Dat betekent dat daar drie maanden niemand mag komen. Het sluiten van (een deel van) panden waar drugs (meer dan gebruikershoeveelheid) wordt verhandeld, maakt deel uit van het drugsbeleid van de gemeente Midden-Groningen.
“Drugs hebben een groot effect op onze samenleving. Niet alleen voor de betrokkenen, maar ook voor de straat en de buurt. Van de gebruikers die voor overlast zorgen tot aan gevaarlijke situaties door het geweld van criminelen die er geld aan verdienen. Wij accepteren dit niet. Vanuit de bovenverdieping van het pand aan de Gerrit Imbosstraat in Foxhol werd in drugs gehandeld. Door dit deel van de woning tijdelijk te sluiten, willen we de link die het pand heeft met drugscriminaliteit verbreken. Hiermee laten we ook zien dat we drugshandel in Midden-Groningen niet tolereren", aldus burgemeester Hoogendoorn. Het gemeentelijke drugsbeleid staat los van eventuele strafrechtelijke vervolging van verdachten. Het Openbaar Ministerie beslist hierover.
 
Meldingen over criminaliteit
Voor meldingen over criminaliteit kunnen inwoners contact opnemen met de politie via 0900-8844. Dat kan ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem. Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000: op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24 uur per dag via een beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.
 
Tiplijn