Te koop in Groningen: Luxe vrijstaande stadsvilla uit 2018 met twee eigen parkeerplaatsen

Te koop in Groningen: Luxe vrijstaande stadsvilla uit 2018 met twee eigen parkeerplaatsen

Luxe vrijstaande stadsvilla uit 2018 met slaapkamer, badkamer en kantoor op de begane grond en fraaie, onder architectuur aangelegde, tuin met carport, gelegen aan een kindvriendelijk hofje!

Deze fraaie instapklare woning verkeert in uitstekende staat van onderhoud. De woning toont veel oog voor detail, heeft een praktische indeling en veel wooncomfort.

De onder architectuur ontworpen woning bevindt zich op een unieke woonlocatie in de moderne woonwijk De Nieuwe Linie, vlakbij de binnenstad en bijna naast het station Europapark. N7/A7 en A28 liggen op één kilometer afstand. En toch is de woning gelegen aan een heerlijk rustige binnenruimte, ontworpen door een landschapsarchitect. Aan de voorzijde van de woning kijkt u uit over het Groene Lint en het Winschoterdiep. Om de hond uit te laten of om zomaar een ommetje te maken loopt u naar het nabijgelegen Sterrebos of het binnenkort gerealiseerde Zuiderpark. Zo is de verwonderlijke combinatie gerealiseerd tussen de nabijheid van een gezellige binnenstad, makkelijke mobiliteit, maar toch rust op uw eigen locatie. En uw boodschappen? In 3 minuten loopt u naar een grote supermarkt. De gezellige cafeetjes zijn vlakbij, namelijk in een van de aantrekkelijkste oudere wijken van Groningen: de Oosterpoort. Concertzaal De Oosterpoort is slechts vijf minuutjes fietsen.

INDELING:

Begane grond:
Vanuit de woonkamer loopt u door de schuifpui de onder architectuur aangelegde tuin in. Daar ziet u de vijver, twee oude appelbomen, prachtige planten en het prieel waar u al in het voorjaar, uit de wind, in het zonnetje kunt zitten. Op eigen terrein kunt u uw auto’s en fietsen parkeren en in de tuinkast uw tuingereedschap opbergen. Vanuit huis en tuin zijn er op allerlei plaatsen mooie lange zichtlijnen die het huis verbinden met het Winschoterdiep en het groen van het Zuiderpark.

De woonkamer met royale raampartijen concentreert zich aan de ene kant rond de lange eettafel en het bijna even lange kookeiland en aan de andere kant rond een vleugel. Aansluitend hieraan is er een knusse hoek om tv te kijken, te lezen of lekker je kopje koffie te drinken in de ochtendzon. Vanuit de woonkamer loopt u door een deur een grote ruimte binnen die bestaat uit drie segmenten: een slaapgedeelte met inbouwkasten, een badkamer met toilet en een kantoor met uitzicht op het Groene Lint. Door twee grote mooi gestucte lichtkoepels valt mooi licht naar binnen.

Via de gang met tweede toilet en bergruimte, komt u bij de voordeur, vanwaar de trap naar boven leidt. Door een groot raam ter hoogte van de eerste verdieping valt ruim licht op de trap.

Eerste verdieping:
Op deze verdieping loopt u via de gang een van de twee ruime kamers (resp. 12,5 en 15m²) binnen. Deze kamer kijkt via een groot raam uit op het Groene Lint en het Winschoterdiep. Naast een bed is er meer dan voldoende ruimte voor een grote linnenkast. Via de gang komt u langs een toilet en loopt u richting de tweede badkamer. Aan uw linkerzijde vindt u de deur naar de andere ruime kamer. Vanuit deze kamer met dakterras kijkt u uit over het hofje met de binnenstad op de achtergrond. In de techniekruimte vindt u de wtw-installatie en warmtepomp die ‘s zomers en ‘s winters voor een zeer prettig woonklimaat zorgen.

Tenslotte moet nog een bijzonder punt genoemd worden. De gehele bovenverdieping kan ingericht worden als separaat appartement van 45 m². Er is in de gang een voorbereiding voor een volwassen keukenblok en in de aansluitende techniekruimte kan een wasmachine aangesloten worden. Bewoners van dit appartement kunnen vanaf de voordeur direct via de trap naar boven. Zo ontstaan er twee separate leefeenheden met een af te sluiten tussendeur.

Uitbreiding van de woning is mogelijk. Er mag ook los van de hoofdwoning in een deel van de tuin worden gebouwd voor b.v. een garage, praktijkruimte of atelier.

Bijzonderheden:

 • Bouwjaar: 2018
 • Woonoppervlakte: 168 m² (mogelijkheid fors te vergroten)
 • Perceeloppervlakte: 352 m²
 • Energielabel: A (gasloos, 25 zonnepanelen, energieneutraal)
 • De woning cq warmtepomp krijgt water van een bron van Warmtestad
 • De hele woning is voorzien van vloerverwarming
 • Lichtkoepels in slaapkamer zijn elektrisch op afstand te openen en te verduisteren
 • Sfeervolle tuinverlichting
 • De vensters zijn voorzien van duettes of rolluiken (elektrisch bedienbaar)
 • Aan de tuinzijde bevindt zich boven de schuifpui een elektrisch bedienbaar zonnescherm
 • Alle deuren zijn voorzien van blinde scharnieren en ter plaatse gemaakte hardhouten kozijnen
 • In de woonkamer zijn alle kabels voor audio/video/internet weggewerkt in de vloeren
 • Vanuit de woonkamer leiden twee deuren naar buiten en daarnaast nog de schuifpui
 • De benedenverdieping is rolstoelvriendelijk (minimale doorgang 85 cm)
 • Gunstige ligging nabij o.a. treinstation, sportschool met wellnes en supermarkt op 3 minuten lopen
 • De woning is voorzien van een laadpaal voor een elektrische auto
 • Twee parkeerplaatsen op eigen terrein

 

Zie: https://www.funda.nl/koop/groningen/huis-42265874-eelkemastraat-31/

Tiplijn