Gijzeling in opvanglocatie in Groningen, ex-kindsoldaat vast op verdenking misbruik medewerkster DuoFocus
112

Gijzeling in opvanglocatie in Groningen, ex-kindsoldaat vast op verdenking misbruik medewerkster

STAD – Een bewoner van de opvanglocatie voor dakloze vreemdelingen aan de Osloweg in Groningen zit sinds maandagavond vast op verdenking van een ernstig zedendelict. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM), schrijft het Dagblad van het Noorden.

Volgens het Dagblad van het Noorden gaan om een ex-kindsoldaat uit Sierra Leone. Hij wordt ervan verdacht maandagavond een 20-jarige woonbegeleidster van stichting Inlia in zijn kamer te hebben vastgehouden. De 20-jarige woonbegeleidster zou zijn misbruikt.

Dinsdagochtend liet de politie al weten dat er een incident had plaatsgevonden bij de opvanglocatie. Meerdere agenten in kogelwerende vesten en hondengeleiders waren maandagavond rond 21:45 uur met spoed ter plaatse gekomen bij het pand. Ook de brandweer en ambulancedienst kwamen ter plaatse. Zij stonden op achterwacht en hoefden uiteindelijk niet ingezet te worden.

In de kamer waar alles heeft plaatsgevonden zou een tweede man aanwezig zijn geweest die na een kwartier de opvanglocatie van Inlia aan de Osloweg zou hebben verlaten, waarop de politie is gebeld. De deur van de kamer bleek op slot en kon niet worden geopend. Agenten hebben de deur geforceerd met een stormram en de Inlia-medewerkster bevrijdt. De politie is op zoek naar de tweede man.

De vrouw is na het incident onder politie begeleiding meegenomen naar het politiebureau. Door de agenten werd een plaats delict (PD) gemaakt. De recherche heeft hier onderzoek gedaan.

Het Dagblad van het Noorden laat weten dat de rechtbank vandaag heeft besloten dat de man in elk geval veertien dagen wordt vastgehouden.

Tiplijn