Man probeert lange houten balken te vervoeren maar wordt betrapt door politie Politie Stadskanaal
112

Man probeert lange houten balken te vervoeren maar wordt betrapt door politie

STADSKANAAL – De politie in Stadskanaal zag woensdagmiddag een auto met aanhanger rijden met op de aanhanger een lading dat aan beide kanten uitstak. De politie besloot daarop de man staande te houden omdat de landing veel te ver aan de voorkant uitstak.

Bij de staande houding bleek dat de man houten balken probeerde te vervoeren van meer dan 5 meter lang. De bestuurder van de auto heeft een boete gekregen voor de uitstekende lading en mocht zijn weg niet vervolgen. De man moest een alternatief zoeken voor het vervoeren van de houten balken.

Uitstekende lading
Voor uitstekende lading op de aanhanger geldt dat de lading niet aan de voorkant mag uitsteken. Gaat het om deelbare lading? Dan mag deze aan de zijkant maximaal 20 centimeter uitsteken. Aan de achterkant mag de deelbare lading niet meer dan 1 meter uitsteken.

Gaat het om ondeelbare lading? Dan mag de lading aan de zijkant meer dan 20 centimeter uitsteken zolang de aanhanger niet breder is dan 3 meter. En aan de achterkant mag de lading in sommige gevallen ook meer dan 1 meter uitsteken. Namelijk, maximaal de helft van de lengte van de aanhanger gemeten vanaf het achterste as met een maximum van 5 m vanaf de achteras.

Tiplijn