Politie zoekt specifieke getuigen in onderzoek naar steekpartij Herestraat
112

Politie zoekt specifieke getuigen in onderzoek naar steekpartij Herestraat

GRONINGEN - De politie is op zoek naar twee mannen die zaterdagmiddag rond 13:45 uur getuige zijn geweest van het steekincident in de Herestraat in Groningen. Uit het politieonderzoek blijkt dat de twee mannen op de plek van het incident waren. 

Ze zijn mogelijk ook bekenden van de verdachten of de slachtoffers. De politie ziet de mannen niet als verdachte, maar ze kunnen mogelijk wel een belangrijke getuige zijn in deze zaak. De politie wil daarom met de twee mannen in gesprek en vragen dan ook om zich bij de politie te melden.

Steekpartij
Zaterdagmiddag heeft er een steekincident plaatsgevonden voor een winkelpand aan de Herestraat. Hierbij raakten twee personen gewond. Kort na het steekincident kon een verdachte worden aangehouden. Later op de middag werd ook een van de gewonde slachtoffers als verdachte aangehouden. 

Rond 13:45 uur kregen de hulpdiensten de melding van een steekincident voor een winkelpand aan de Herestraat. Politie, ambulance en het MMT kwamen met spoed ter plaatse om eerste hulp te verlenen. De traumahelikopter van het MMT landde op de Grote Markt. Ter plaatse werd duidelijk dat er twee slachtoffers waren. Twee slachtoffers (twee 28-jarige mannen uit Groningen) raakten gewond en zijn beide gecontroleerd in het ziekenhuis. Wat er aan het incident vooraf is gegaan wordt onderzocht.

Verdachten aangehouden
Kort na het steekincident kon in de Gelkingestraat een verdachte worden aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Groningen. Hij was ook gewond en is ook overgebracht naar het ziekenhuis. Na het eerste onderzoek en het horen van enkele getuigen is ook een van de slachtoffers in het ziekenhuis aangehouden. Er wordt onderzoek gedaan naar wat zijn precieze rol is geweest bij deze situatie.

Het onderzoek naar het steekincident is nog volop gaande. Heeft u andere informatie of tips hebben, die de politie kan helpen bij dit onderzoek? Neem dan contact op met de politie.