Traumahelikopter ingezet bij ernstig ongeval met twee gewonden DuoFocus
112

Traumahelikopter ingezet bij ernstig ongeval met twee gewonden

BLIJHAM – Woensdagochtend heeft er rond 6:50 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden op de Kentserweg tussen Oude Pekela en Blijham. Een auto met daarin twee personen uit Letland was door onbekende reden van de weggeraakt en tegen een boom gebotst.

De brandweer en ambulancedienst kwamen ter plekke. Evenals een traumahelikopter met een Mobiel Medisch Team. Omdat de auto in de brand stond was er opgeschaald naar “middel hulpverlening”. Dat betekent dat er extra brandweervoertuigen ter plaatse kwam. De kleine brand is door een omstander geblust.

Beide inzittenden zijn bij het ongeval gewond geraakt. Eén van de inzittenden was bekneld komen te zitten. De andere inzittende kon zelfstandig het voertuig verlaten. Brandweerlieden hebben de beknelde inzittende uit zijn benarde positie bevrijd en overgedragen aan het medisch personeel. Beide personen zijn met spoed onder begeleiding van het Mobiel Medisch Team naar het ziekenhuis gebracht.

De Forensische Opsporing Verkeer heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De weg was daarom lange tijd afgesloten geweest.