Twee meisjes gered uit handen van mensenhandelaar in Groningen
112

Twee meisjes gered uit handen van mensenhandelaar in Groningen

GRONINGEN – Zaterdagavond heeft de politie in Groningen twee meisjes gered uit de handen van een mogelijke loverboy. De politie kwam op een melding van een oplettende burger.

Uit onderzoek van de politie bleek dat er een kwetsbaar meisje op het hoofdstation in Groningen werd aangesproken door een charismatische man. In het Engels sprak hij het meisje aan en vertelde kunstenaar en fotograaf te zijn. Met mooie praatjes en later kadootjes haalde hij haar over om met hem mee te gaan naar een hotel in Groningen. Het meisje voelde zich er niet helemaal lekker bij en liet een vriendin bij haar komen. Maar ook haar vriendin raakte min of meer verzeild in de mooie praatjes. Het diner en de drankjes werden betaald. Hun spulletjes op zijn kamer en in zijn auto gelegd...
Toen de man zijn fotowerk liet zien en bleek dat het om naaktfoto's ging wisten de dames het zeker, dit klopte niet!

Beide dames raakten in het web van de man verstrikt tot een omstander in de gaten kreeg dat er iets niet in de haak was. Daarop heeft de omstander de politie gebeld en kwam de politie snel ter plaatse.

De politie heeft beide dames apart van elkaar gesproken en uit hun verhaal bleek dat er mogelijk sprake was van een eerste stappen naar mensenhandel. De politie heeft de man aangesproken en alle spullen van de dames opgehaald.

Dankzij de oplettende burger zijn de dames tijdig uit zijn handen gehaald. De gegevens van de meneer zijn nu bekend bij de politie.

De politie doet een oproep op sociale media: ‘Soms is een aanbod te mooi om waar te zijn. Je wordt speciaal gemaakt, mooi bevonden, je gaat geld verdienen en beroemd worden.... wees alert! Ga niet zomaar met iemand in zee. Doe research naar de persoon of diens bedrijf. Neem geen geld of kadootjes aan. Zo ben je de ander wat "verschuldigd". Vraag om visitekaartje of website. Noteer een kenteken of mobiel nummer die je bekend maakt bij iemand in je eigen omgeving. Maak later een afspraak met degen die je een aanbod doet. Stap er niet meteen mee in zee!’