23 Groningers fietsen van Berlijn naar Groningen voor UMCG Kanker Researchfonds Mariska Loos

23 Groningers fietsen van Berlijn naar Groningen voor UMCG Kanker Researchfonds

GORONINGEN - Van donderdag 23 juni t/m zondag 26 juni zal een groep Groningers van Berlijn naar Engelbert/Groningen fietsen voor het UMCG Kanker Researchfonds onder de naam de Brandenburger Tour 2022. Het is de bedoeling om in vier dagen (vier etappes) de afstand van Berlijn naar Engelbert/Groningen te overbruggen. De afstand per etappe is ongeveer tussen de 125 tot 150 km. De finish is op zondagmiddag 26 juni in Engelbert bij Harry’s Café.

Een engeltje
Een engeltje dat op je schouder zit en over je waakt….., wie wil dat dat nou niet ?!
Echter vrijwel iedereen om ons heen komt in aanraking met de vreselijk ziekte kanker. We kennen zonder enige twijfel iemand in onze familie- of vriendenkring die hieraan lijdt of we krijgen op een bepaald moment zelf te horen dat we het met ons meedragen. Bij één op de drie mensen wordt de diagnose ‘kanker’ gesteld. De strijd tegen kanker is nog lang niet gewonnen; meer wetenschappelijk onderzoek is daarvoor nodig. Onderzoek is hoop op betere behandelmethodes, minder kanker en meer genezing.

Eerdere tochten
In 2011 en 2015 zijn onder auspiciën van Heerensociëteit ‘In den Engel’ uit Engelbert een tweetal fietstochten georganiseerd ten behoeve van het UMCG Kanker researchfonds. De eerste tocht in 2011 was van ’s Heerenberg naar Engelbert, de tweede in 2015 betrof de tocht Engelbert-Elfstedentocht-Engelbert. Beide tochten hebben toen met elkaar zo’n € 55.000,- opgebracht. Een fantastisch resultaat!

Brandenburger Tour
Dit jaar bestaat de groep uit 23 fietsers en 3 directeuren sportief (begeleiders) om deze Brandenburger Tour te volbrengen. De afspraak is dat iedere fietser € 1.000, aan sponsorgelden genereert en er zijn ook sponsoren gevonden die het speciaal gemaakte wielershirt hebben voorzien van logo’s. Ook de begeleidende campers zijn voorzien van sponsoren.

Meer informatie
Als mensen meer informatie willen over de tocht kunnen ze de verrichtingen volgen via de website: www.brandenburgertour.nl of via Instagram via https://www.instagram.com/brandenburgertour/