Benieuwd naar bouwterrein Grote Markt of het Hoofdstation? Neem over twee weken een kijkje bij de opendag DuoFocus

Benieuwd naar bouwterrein Grote Markt of het Hoofdstation? Neem over twee weken een kijkje bij de opendag

STAD - Op zaterdag 17 juni 2023 opent aannemer Strukton de bouwhekken op station Groningen voor het grote publiek. Dan is het de Dag van de Bouw en openen verschillende bouwers in Nederland hun bouwlocaties voor iedereen die wil langkomen. Een mooie kans om eens van dichtbij te bekijken wat er achter de bouwhekken op station Groningen gebeurt.

Iedereen die wil, kan op zaterdag 17 juni 2023 tussen 10.00u en 16.00u langskomen op het bouwterrein aan de zuidzijde van het station. Het terrein is toegankelijk vanaf de Achterweg 1. Strukton organiseert deze dag en zorgt samen met partners en opdrachtgever ProRail voor een leuk programma.

Bouwkuip van dichtbij bekijken
Bezoekers kunnen een vaste route door de bouwkuip lopen en mogen de bouwkuip. Zo kun je met eigen ogen zien wat er allemaal onder de grond gebeurt en wat de omvang van dit project is. Er zijn verschillende machines te zien die alle dagen bij het werk worden gebruikt en genoeg mensen om uit te leggen wat werken aan het spoor betekent en wat er bij het project Groningen Spoorzone komt kijken. Vermaak voor jong én oud, want ook voor de kleintjes zorgen we voor wat leuks.

Praktische zaken
Tussen 10.00u en 16.00u zijn bezoekers welkom op het bouwterrein. De ingang van dit terrein is aan de Achterweg 1 in Groningen, dat is aan de zuidzijde van het station. Vanuit het station en het centrum van de stad is de Blauwe Brug de kortste route.

Het terrein wordt zo toegankelijk mogelijk gemaakt, maar het blijft een bouwterrein. Zorg daarom voor stevig schoeisel. Het terrein is niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel. Er is geen parkeergelegenheid op het terrein, dus kom per fiets, te voet of parkeer elders.

Tiplijn