Burgemeester Cora-Yfke Sikkema krijgt tweede termijn in Oldambt

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema krijgt tweede termijn in Oldambt

OLDAMBT - Op 29 januari 2025 zit de eerste termijn van burgemeester Cora-Yfke Sikkema erop. De gemeenteraad heeft vanavond, 3 juli 2024, unaniem besloten dat hij graag met haar verder wil. Dit betekent dat zij vanaf 29 januari 2025 nog zes jaar burgemeester van Oldambt mag zijn. De voorzitter van de vertrouwenscommissie Gert Jan Bolt informeerde burgemeester Cora-Yfke Sikkema hierover aan het begin van de openbare raadsvergadering. Er is veel vertrouwen dat zij ook de komende jaren een goede burgemeester voor Oldambt is.

Cora-Yfke Sikkema wordt omschreven als een goede voorzitter en een bevlogen ambassadeur voor onze gemeente. Denk daarbij aan Nij Begun waarbij ze perspectief voor iedere Oldambtster steeds voor ogen heeft. Ook is ze er voor inwoners op mooie momenten zoals jubilea, maar ook in verdrietige of spannende situaties zoals bij de diverse explosies in onze gemeente. Dat maakt haar een echte burgermoeder.

Zorgvuldig proces
Met de einddatum van de eerste termijn van burgemeester Sikkema in het hoofd, is de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad enige tijd geleden bijeengekomen. Samen met de commissaris van de Koning René Paas is het herbenoemingsproces besproken. Het proces is zorgvuldig ingestoken. Dit zowel qua tijdspad als ook inhoudelijk. Er zijn gesprekken geweest met onder meer wethouders, gemeentesecretaris en tussen burgemeester en vertrouwenscommissie. Dit heeft geleid tot een positieve aanbeveling die de gemeenteraad heeft overgenomen in zijn besluit.

Aanbeveling door de raad
De aanbeveling van de gemeenteraad gaat nu naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en het is aan de minister om haar voor te dragen bij de koning. De kroon zal de burgemeester dan herbenoemen met ingang van 29 januari 2025.

Tiplijn