Compliment voor mantelzorgers in Westerwolde Pixabay

Compliment voor mantelzorgers in Westerwolde

WESTERWOLDE - De gemeente Westerwolde bedankt mantelzorgers voor hun inzet. Daarom kunnen mantelzorgers van 1 juni t/m 31 augustus 2023 het mantelzorgcompliment aanvragen. Dit compliment bestaat uit vier Westerwoldse cadeaubonnen van €25,- per stuk.

 

Mensen die langere tijd onbetaald voor een partner, familielid of bekende zorgen zijn mantelzorger. Wethouder Wietze Potze: “Mantelzorgers zijn van enorme waarde. Zij vinden het werk vaak vanzelfsprekend en doen het met liefde. Hiermee bieden ze de zorgvrager naast zorg ook belangrijke mentale steun. Daar zijn we hen erg dankbaar voor.”

Mantelzorgcompliment aanvragen
Mantelzorgers kunnen het compliment aanvragen via westerwolde.nl/mantelzorgcompliment. Hier staan ook de voorwaarden. Mantelzorgers die bekend zijn bij Welzijn Westerwolde ontvangen begin juni een brief met informatie over het aanvragen van het mantelzorgcompliment. Ook inwoners die geen brief hebben ontvangen maar wél voldoen aan de gestelde voorwaarden, kunnen het compliment aanvragen. Welzijn Westerwolde verwerkt de aanvragen en helpt indien nodig bij het invullen van het formulier. Hiervoor kunnen aanvragers bellen naar (0599) 58 24 60 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Week van de Jonge Mantelzorger
Tegelijk met de eerste week van de aanvraagperiode van het mantelzorgcompliment is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Deze duurt van 1 t/m 7 juni 2023. Tijdens deze week staan jonge mantelzorgers van 8 t/m 24 jaar centraal. Want ook zij kunnen mantelzorger zijn, bijvoorbeeld voor een ouder, broer of zus. Deze jongeren groeien vaak op met zorg als vanzelfsprekend onderdeel in hun leven. Daarom is voor hen niet altijd duidelijk dat zij mantelzorger zijn. Speciaal voor jonge mantelzorgers organiseert Welzijn Westerwolde op vrijdagavond 30 juni een barbecue. Meer informatie volgt binnenkort op facebook.com/welzijnwesterwolde. Jonge mantelzorgers die voldoen aan de voorwaarden hebben uiteraard ook recht op het mantelzorgcompliment!

Uitreiking
De uitreiking van het mantelzorgcompliment vindt plaats tussen 6 en 10 november 2023, tijdens de Week van de Mantelzorg. Mantelzorgers die een compliment ontvangen, worden hiervoor uitgenodigd.

Tiplijn