WINSCHOTEN - Op 7 juli vindt de traditionele Groenmarkt plaats in het Rosarium in Winschoten. Deze bloemen en plantenmarkt is na een aantal jaren afwezigheid weer terug van weggeweest. De markt wordt om 10.00 uur geopend door wethouder Jurrie Nieboer en ‘s middags is er de doop van een bijzondere roos.

Maya Wildevuur
Naast de verkoop van bloemen, planten en andere groen gerelateerde artikelen heeft de gemeente dit moment aangegrepen om een bekende Oldambtster te eren, namelijk Maya Wildevuur. Zij woonde van 1992 tot 2023 op de Ennemaborg in Midwolda, waar zij haar atelier en galerie had. Wethouder Jurrie Nieboer: ‘Maya was een markante veelzijdige en kleurrijke Oldambtster, daarom hebben we besloten een roos naar haar te vernoemen, deze dopen we op 7 juli ‘de Maya Wildevuur roos’. Ook onthullen we het kunstwerk dat Maya zelf wilde beschilderen, maar waar zij helaas door haar overlijden niet aan toe is gekomen.’ Het kunstwerk heet ‘Ennemahaan, Eierknuts en Watappatja’ en het stond bij de Ennemaborg. De studenten van Academie Minerva, Eline Broekema en Meerle Burg, hebben het kunstwerk beschilderd. De leverancier van de roos is boomkwekerij Hanekamp uit Scheerwolde.

Programma:
Zondag 7 juli, 10.00-16.00 uur
Locatie: Mr. D.U. Stikkerlaan 1A in Winschoten 
10.00 uur opening door wethouder Jurrie Nieboer
15.00 uur Feestelijk moment voor genodigden bij het Rozenpaviljoen

  • Doop van de Maya Wildevuur roos en de onthulling van het kunstwerk Maya
  • Stadsdichter Refia Doevendans leest een gedicht voor

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij zowel de opening van de Groenmarkt als de doop van de roos. Voor dat laatste verzoeken wij u zich aan te melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tiplijn