De Zijlen zoekt voor meerdere locaties in Groningen vrijwilligers met een beetje Lef, Liefde en een Leuk huisdier Stichting De Zijlen

De Zijlen zoekt voor meerdere locaties in Groningen vrijwilligers met een beetje Lef, Liefde en een Leuk huisdier

GRONINGEN – De Zijlen zoekt voor meerdere locaties in Groningen vrijwilligers met een beetje Lef, Liefde en een Leuk huisdier. Het gaat om de locaties Onstwedde, Appingedam, Muntendam en regio Westerkwartier.

Elke dag, jaar in jaar uit gezellig samenleven met je huisdier lijkt zo vanzelfsprekend. Hoe zou jouw leven eruit zien zonder dieren? Hoe erg zou jij je hond of kat missen als jij je maatje verliest? Veel mensen die dit ooit meemaakten missen hun huisdier elke dag nog. Zij kunnen zelf niet meer voor een eigen dier zorgen door bijvoorbeeld ziekte of opname in een zorginstelling.

Wist jij dat je veel kunt doen om hun verdriet, onrust en eenzaamheid met regelmatige bezoekjes te verlichten? Als jouw dier het leuk vindt om met je mee te gaan en andere mensen te ontmoeten is dit een mooie kans. Dat gaat soms zonder woorden; kleine dingen zijn dan erg groot.

Als jij gezond bent en je dier is goed gesocialiseerd en gewend met je mee te gaan, kun je je inschrijven voor een sollicitatiegesprek. De Zijlen gaat dan kijken of jullie samen geschikt zijn voor bezoekjes aan zorgbehoevende dierenliefhebbers bij locaties van De Zijlen.  Hierna volg je een cursus van twee dagen waarin je leert hoe je kunt samenwerken met jouw dier voor mensen met een beperking. Je bied ondersteuning bij allerlei leuke activiteiten en kunt hierbij rekenen op een goede begeleiding door de zorgverleners.

Breng jij ‘Liefde op Pootjes’ naar mensen met een verstandelijke beperking die snakken naar het oprechte en warme gezelschap van een hond of kat?

Link naar https://www.zorgdier.nl/informatie-voor-vrijwilligers/schrijf-je-in-met-je-dier/

Tiplijn