Gemeenten Westerwolde en Borger-Odoorn organiseren Cittaslowdag

Gemeenten Westerwolde en Borger-Odoorn organiseren Cittaslowdag

TER APEL - Op zaterdag 25 mei 2024 slaan de gemeenten Westerwolde en Borger-Odoorn de handen ineen. Zij organiseren dan samen de Cittaslowdag 2024 in Ecodorp Land van Aine in Ter Apel. De dag staat in het teken van "de schatten van de streek". Bezoekers maken kennis met streekproducten, kunst en cultuur. Maar ook sportieve activiteiten, rondleidingen en workshops staan op het programma.

Voor jong en oud
De Cittaslowdag biedt voor iedereen wat wils. Het is dé gelegenheid om te ervaren wat Cittaslow inhoudt. Er zijn zo’n 25 marktkramen met streekproducten, kunst en meer. Bezoekers kunnen kanovaren, deelnemen aan rondleidingen en workshops. Of genieten van huisgemaakte, duurzame lekkernijen uit de tuin en keuken van Land van Aine.

Cittaslow beleven
Cittaslow is een internationale leefwijze die gericht is op kwaliteit van leven, kleinschaligheid, lokale identiteit en verbinding met de natuur. Tijdens de Cittaslowdag kunnen bezoekers beleven hoe deze leefwijze in de praktijk wordt gebracht in de gemeenten Westerwolde en Borger-Odoorn. Bezoekers horen, ruiken, zien, proeven, voelen en ervaren wat Cittaslow te bieden heeft.

Meer informatie
De Cittaslowdag is in Ecodorp Land van Aine in Ter Apel. Bezoekers kunnen het evenement van 11.00 tot 16.00 uur bezoeken. Aanmelding is niet nodig en de toegang is gratis. Meer info is te vinden op de facebookpagina Cittaslowdag 2024.

Cittaslowsupporter worden
Ondernemers, stichtingen en verenigingen uit Westerwolde of Borger-Odoorn die de kernwaarden van Cittaslow uitdragen, kunnen Cittaslowsupporter worden. Westerwolders kunnen voor meer informatie terecht op westerwolde.nl/cittaslow. Inwoners uit Borger-Odoorn kunnen naar https://www.borger-odoorn.nl/cittaslow.

Tiplijn