Geveke gaat woningen bouwen op terrein voormalige Gabriël-Damschool

Geveke gaat woningen bouwen op terrein voormalige Gabriël-Damschool

STADSKANAAL - De gemeente Stadskanaal maakte begin dit jaar bekend plannen te hebben voor woningbouw op het terrein van de voormalige Gabriël-Damschool in het centrum van Stadskanaal.

De gemeente maakt nu bekend dat dit terrein wordt verkocht aan Geveke Bouw uit Eelde zodat zij daar woningen kunnen gaan bouwen.

Openbare verkoopprocedure
Via een openbare verkoopprocedure is de grond te koop aangeboden aan projectontwikkelaars. Zij konden een bod op de grond uitbrengen en moesten daarnaast een architectonisch ontwerp en een plan van aanpak aanleveren. Alle inschrijvingen zijn inmiddels beoordeeld op basis van vooraf vastgestelde criteria. Op basis daarvan heeft de gemeente besloten de grond te verkopen aan Geveke. Zij kwamen naar voren als bieder met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Duurzaam en natuurinclusief plan
Het duurzame en natuurinclusieve plan van Geveke bestaat uit 39 koopwoningen; 24 appartementen en 15 grondgebonden woningen rondom een gemeenschappelijke groene binnentuin. Zowel de appartementen als de grondgebonden woningen zijn levensloopbestendig maar tegelijkertijd ook geschikt voor verschillende doelgroepen.

Vervolgtraject
Op korte termijn wordt de koopovereenkomst ondertekend. Daarna kan Geveke van start met het participatietraject en worden de plannen bekend gemaakt aan de buurt. Hierna volgen de voorbereidingen voor de daadwerkelijke bouw en de verkoop. De verwachting is dat de woningen in de loop van 2026 worden opgeleverd.

Tiplijn