Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van Midden-Groningen

Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van Midden-Groningen

HOOGEZAND - Op maandag 4 november start de cursus Politiek Actief voor inwoners van Midden-Groningen. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente. Ook is de cursus zeer geschikt voor inwoners die misschien interesse hebben om actief te worden in de politiek of in hun dorp of wijk. Tijdens de bijeenkomsten wordt verteld wat hiervoor de mogelijkheden zijn.
 
Inhoud van de cursus
De cursus bestaat uit in totaal 5 bijeenkomsten. Hierin komen vragen aan bod als: wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? En wat doet een raadslid? Er is een training debatteren en er zijn ontmoetingen met politici en bestuurders uit de gemeente. Tot slot zijn deelnemers aanwezig bij een raadsvergadering.
 
Praktische informatie
De cursus bestaat uit in totaal 5 bijeenkomsten op de volgende maandagen: 4 november, 11 november, 18 november, 25 november en 2 december. Deze bijeenkomsten beginnen allemaal om 19.30 uur in het Huis van Cultuur en Bestuur, Gorecht-Oost
157 in Hoogezand. Inwoners kunnen zich aanmelden via midden-groningen.nl/politiek-actief of telefonisch via (0598) 37 36 67. Aanmelden kan tot en met vrijdag 4 oktober. Deelname aan de cursus is gratis.
 
Tiplijn