Inwoners met financiële problemen kunnen aanvraag doen bij Noodfonds Stadskanaal Google Maps

Inwoners met financiële problemen kunnen aanvraag doen bij Noodfonds Stadskanaal

STADSKANAAL - Inwoners van de gemeente Stadskanaal die door hoge (energie)kosten niet meer rond komen, kunnen vanaf 1 februari een aanvraag doen uit het Noodfonds Stadskanaal.

Dit Noodfonds is een tijdelijk fonds, naast andere regelingen die de gemeente al heeft voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Het noodfonds is bedoeld voor tijdelijke noodsituaties, zoals bijvoorbeeld wanneer inwoners de energierekening niet meer kunnen betalen of wanneer er sprake is van een (dreigende) huisuitzetting.

Bredere groep helpen
Wethouder Jur Mellies: “Het is fijn dat we nu ook mensen die boven de grens van 120% van de bijstandsnorm zitten kunnen helpen als ze in de problemen komen door een hoge energierekening. De raad stelde in november het geld al beschikbaar, maar nu hebben we het ook in de praktijk uitgewerkt. We zien dat een bredere groep hulp nodig heeft en met dit noodfonds kunnen we dat aan onze inwoners ook bieden.”

Voorwaarden
Er is maximaal 1.200 euro per aanvraag beschikbaar en er moet sprake zijn van oplosbare schulden die veroorzaakt zijn door de huidige hoge energielasten. Een kleine spaarrekening is geen belemmering voor het doen van een aanvraag. Alle voorwaarden staan op de website van de gemeente.

Tiplijn