Steunpunt Huren Groningen officieel geopend Henk Tammens

Steunpunt Huren Groningen officieel geopend

STAD - Woensdag opende wethouder wonen Rik van Niejenhuis het Steunpunt Huren Groningen bij het Lopster Veerhuis (Damsterdiep 36 in Groningen). Dit deed hij samen met Rik Kiers, de directeur van het Steunpunt. Het Steunpunt biedt gratis juridisch advies, bemiddeling en informatie aan alle huurders en verhuurders in de gemeente Groningen.

Van Niejenhuis, wethouder wonen: “Iedereen verdient een fijne en betaalbare plek om te wonen. Het maakt niet uit of je nou koopt of huurt. Steunpunt Huren staat iedere inwoner van de gemeente Groningen met een huurvraag of huurprobleem bij. Deskundig, gratis en onafhankelijk.”

Veelgestelde vragen
Het Steunpunt Huren ziet de vragen al binnenstromen sinds de aankondiging. De meest gestelde vragen gaan over bemiddelings- en servicekosten. Daarnaast gaat het vaak over zaken die een huurder niet zelf durft aan te kaarten en zich daarom laat bijstaan door het Steunpunt.

Rik Kiers, directeur Steunpunt Huren: “In Groningen zijn veel problemen op de huurmarkt. Niet iedereen kan of durft dat zelf aan te kaarten. Zeker omdat direct naar de huurcommissie gaan al een vrij grote stap is. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat we als Steunpunt Huren nu kunnen beginnen met inloopspreekuren om zo veel huurders laagdrempelig en goed te kunnen helpen.”

Website en loket
Het steunpunt is te bereiken via de website (www.steunpunthurengroningen.nl) en via het fysieke loket aan het Damsterdiep 36. Huurders en verhuurders kunnen op de website ook terecht voor informatie over problemen rondom hoge huurprijzen, onduidelijke all-in huurprijzen, problemen met onderhoud, te hoge servicekosten en onjuiste bemiddelingskosten.

Stichting
De stichting Steunpunt Huren Groningen is onafhankelijk en wordt gesubsidieerd door de gemeente Groningen. Bij het Steunpunt werken vrijwilligers en studenten van de RUG en Hanzehogeschool, die goed bekend zijn met het huurrecht.

Tiplijn