Theatervoorstelling leert kinderen omgaan met geld iStock

Theatervoorstelling leert kinderen omgaan met geld

HOOGEZAND - Van 27 maart tot en met 31 maart vindt de van de Week van het geld plaats. Deze nationale projectweek wordt sinds 2010 georganiseerd om kinderen en jongeren te leren omgaan met geld. Door kinderen en jongeren financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd.

Campagne ‘Wijzer in geldzaken’ van het ministerie van financiën
De Week van het geld is een initiatief vanuit de campagne ‘Wijzer in geldzaken’ van het ministerie van financiën. In onze gemeente wordt hier aandacht aan besteed doordat de Kredietbank Midden-Groningen samen met de theatergroep MoDo voorstellingen genaamd Geldwolf en Spaarvarken aanbiedt aan alle groepen 3 en 4 van de basisscholen in Midden-Groningen. De leerlingen worden opgehaald met een bus van het Busmuseum en kunnen in Dorpshuis de Klabbe in Foxhol genieten van de theatervoorstelling.

Week van het geld symbolisch geopend door wethouder Offereins
Voorafgaand aan de theatervoorstelling wordt de week van het Geld om op maandag 27 maart om 12.30 uur geopend door wethouder Evert Offereins in Dorpshuis de Klabbe in Foxhol.

Wethouder Evert Offereins: “In Midden-Groningen zetten we in op gelijke kansen voor alle kinderen. Dit begint op school. Initiatieven als Onderwijs Achterstand Beleid (OAB), Nationaal Programma Onderwijs (NPO) en Tijd voor Toekomst ondersteunen kinderen bij de ontwikkeling van hun kennis en vaardigheden. Dit geeft kinderen de kans om mee te doen in de samenleving in een rol die het beste bij ze past. Deze theatervoorstelling is een mooie aanvulling hierop. Het leert kinderen op een leuke manier hoe ze goed met geld om kunnen gaan”

Op woensdag 5 april staat de voorleesmiddag bij de Bibliotheek in Hoogezand ook in het teken van “leren omgaan met geld”. Vanaf 15.15 uur worden de kinderen voorgelezen uit het boek “Eiki en Oeki”. Daarna knutselen zij hun eigen geld waarmee ze wat kunnen kopen. Uiteraard wordt ook gezorgd voor drinken en wat lekkers. De middag duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Voorjaarscampagne Geldfit
Tegelijk met de week van het geld, start ook de nieuwe voorjaarcampagne van Geldfit. Dit is een initiatief van Stichting NSR (Nederlandse Schuldhulproute) die ondersteund wordt door de overheid, bedrijven en hulporganisaties. Samen met aangesloten bedrijven en gemeenten helpen zij mensen via geldfit.nl om passende hulp te vinden bij geldzorgen. Geldfit is gratis te gebruiken en anoniem. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid besteed de komende tijd aandacht aan Geldfit.nl met haar campagne “Je staat er niet alleen voor”.

Tiplijn