Tweede Kamerlid Daniëlle Jansen op werkbezoek bij het Ommelander Ziekenhuis

Tweede Kamerlid Daniëlle Jansen op werkbezoek bij het Ommelander Ziekenhuis

GRONINGEN - Op maandag 1 juli bracht Tweede Kamerlid Daniëlle Jansen (NSC) een werkbezoek aan het Ommelander Ziekenhuis om in gesprek te gaan over actuele onderwerpen in de curatieve zorg. Het Ommelander Ziekenhuis maakt deel uit van de Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ). De SAZ ziekenhuizen zijn grensverleggend, verbindend en met lef op weg van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie. Het Ommelander Ziekenhuis is als noordelijk ziekenhuis hier een goed voorbeeld van. 90% van de ziekenhuiszorg is brede basis medisch specialistische zorg.

Na een korte kennismaking, namen Bas Wallis de Vries (voorzitter raad van bestuur), Merel Waalkens (manager Zorg en Bedrijfsvoering Cluster Acuut) en Marjan Annema (manager Integraal Capaciteitsmanagement & Netwerkzorg) Daniëlle Jansen mee in de uitdagingen waar het Ommelander Ziekenhuis als regionaal ziekenhuis voor staat. Er werd gesproken over de toegankelijkheid en de betaalbaarheid van de zorg. En hoe het Ommelander Ziekenhuis een belangrijke rol heeft als het gaat om preventie en samenwerking met diverse partners in de regio.

Bas Wallis de Vries, voorzitter raad van bestuur: “Wat veel mensen niet weten is dat we voor 200.000 inwoners het dichtstbijzijnde regionale 24/7 ziekenhuis zijn. We hebben een cruciale functie in onze regio, voor planbare en acute zorg zoals de spoedeisende hulp en verloskunde. Het is ontzettend belangrijk dat deze zorg toegankelijk blijft. Het is goed dat Tweede Kamerleden bij een bezoek aan de regio, de uitdagingen waar we in Groningen voor staan en alle goede dingen die hier gebeuren, uit eerste hand mee krijgen.”

Na de inhoudelijke gesprekken, werd er een bezoek gebracht aan de polikliniek en de dagbehandeling. De ochtend werd afgesloten met een informele terugblik op het werkbezoek.

Daniëlle Jansen, Tweede Kamerlid: “Ik ben onder de indruk hoe het Ommelander Ziekenhuis zijn krachtige regionale functie vervult. Ik heb gezien hoe belangrijk het is om zorg in de regio te organiseren en maak mij sterk om zorg dichtbij toegankelijk te houden."

Tiplijn