UMCG organiseert Open dag op zaterdag 10 juni

UMCG organiseert Open dag op zaterdag 10 juni

STAD - Het UMCG organiseert zaterdag 10 juni van 10.00 tot 15.00 uur een open dag ter ere van zijn 225-jarig bestaan.

De open dag biedt een uniek kijkje achter de schermen: veel plekken in het UMCG zijn normaal gesproken niet toegankelijk voor bezoekers. Van de operatiekamers en het protonencentrum tot de traumahelikopter en de laboratoria: op zaterdag 10 juni heeft iedereen de kans om op plekken in het UMCG te komen waar je anders niet komt.

Wat is er allemaal te doen?
Afdelingen en poliklinieken
Tientallen afdelingen van het UMCG presenteren zich in de straten van het UMCG. Poliklinieken openen hun deuren en er is een beweegplein met aandacht voor leefstijl en preventie. Er zijn rondleidingen naar bijvoorbeeld de traumahelikopter, het oude en nieuwe Universitair Centrum Psychiatrie, het Operatief Dagbehandeling Centrum en de centrale vriezerfaciliteit.

Lezingen
Er zijn verschillende interessante lezingen. Bijvoorbeeld over hoe het immuunsysteem werkt, welke impact je genen hebben op je reactie op medicijnen en hoe partydrugs patiënten met psychische klachten kunnen helpen.

College Tour en Meet & Greet
Voor wie een carrière als operatieassistent overweegt benieuwd is wat je precies doet als arts of verpleegkundige bij het kinderhartcentrum, is er een College Tour. Hierbij vertellen UMCG’ers wat hun beroep zo bijzonder maakt. Tijdens Meet & Greet-sessies zijn UMCG-medewerkers beschikbaar om één-op-één het hemd van het lijf te vragen over hun werk.

Activiteiten voor kinderen
Ook voor kinderen is er ontzettend veel te doen. Zo kunnen zij hun knuffel gipsen, een speurtocht doen, een gaatje leren boren bij de tandarts en infuus leren prikken bij de dokter.

Kom met de fiets of het OV
Het hele programma en praktische informatie over bijvoorbeeld de bereikbaarheid is te vinden op www.umcg.nl/opendag. Het UMCG roept bezoekers op om zoveel mogelijk op de fiets of met openbaar vervoer te komen: de parkeermogelijkheden bij het UMCG zijn beperkt.

Het belooft een zonnige en warme dag te worden. Er is gratis koffie, thee en koud water voor iedereen, er zijn watertappunten en er worden ijsjes uitgedeeld. 

Tiplijn