Vanaf zondag geen autoverkeer meer via Emmaviaduct naar de Brailleweg Google Maps

Vanaf zondag geen autoverkeer meer via Emmaviaduct naar de Brailleweg

GRONINGEN – Vanaf zondagavond 26 maar 18:00 uur kan het autoverkeer niet meer rijden via het Emmaviaduct en de Brailleweg. Dit is nodig om de vele vertraging bij lijnbussen die van en naar het station rijden op te lossen. Groningenbereik laat weten dat de nieuwe situatie blijft totdat de Muntingbrug weer in gebruik wordt genomen.

Begin maart werd een deel van de Brailleweg opgeschoven naar het kanaal. Dit stuk weg bestond uit twee delen waarvan één deel werd ingericht als fietspad. Deze tijdelijke oplossing was nodig totdat de nieuwe fietsbrug (Muntingbrug) klaar was. Hierdoor moest het autoverkeer vanuit beide kanten gebruik maken van één rijstrook.

In de praktijk zorgde dit ervoor dat bussen van en naar het hoofdstation enorm veel vertraging omliepen omdat veel verkeer gebruik moet maken van slechts één baan. Middels een stoplicht werd het om-en-om rijden van het verkeer geregeld waardoor er lange files ontstonden.

Oplossing
Vanaf aankomende zondag kan het autoverkeer vanuit het centrum van Groningen niet meer via het Emmaviaduct en de Brailleweg naar de A28 en De Wijert rijden. Het verkeer dat naar de A28 wil, wordt omgeleid via de Paterswoldseweg en de Laan Corpus den Hoorn. Auto's die vanaf het station en het Emmaplein toch het Emmaviaduct oprijden, worden meteen via de afrit naar de Parkweg geleid.

De Brailleweg en Emmaviaduct blijft wel open voor autoverkeer dat richting het centrum rijdt vanaf de A28 en De Wijert. Het verkeerslicht op de Brailleweg blijft staan, want bussen mogen hier nog wel in beide richtingen rijden. Voor fietsers veranderd de situatie niet.

De nieuwe oplossing moet ervoor zorgen dat het verkeerslicht vaker groen licht geeft waardoor de doorstroom beter zal zijn.

Tiplijn