Veel veranderingen in het wegennet vanaf maandag 6 november in Groningen GroningenBereikbaar

Veel veranderingen in het wegennet vanaf maandag 6 november in Groningen

STAD - Een nieuwe verbinding vanaf de A7 naar Ring West. De afrit Helpman die definitief dichtgaat. Verkeer in en rond Groningen moet vanaf maandag 6 november rekening houden met veranderingen op de weg.

Op verschillende plekken in de stad is de verkeerssituatie gewijzigd. In dit artikel een overzicht.

VERBINDING DRACHTEN/HOOGKERK NAAR RING WEST
Vanaf maandag 6 november 06.00 uur maken weggebruikers voor het eerst gebruik van de nieuwe verbindingsboog vanaf de A7 (Drachten/Hoogkerk) naar Ring West. Daarnaast wordt het weer mogelijk om vanaf Laan Corpus den Hoorn richting Ring West en Ring Zuid te rijden. Deze verbindingen waren sinds 1 oktober dicht.

De afgelopen tijd is een gloednieuwe verbindingsboog gebouwd op het Vrijheidsplein. Deze ligt deels verdiept. Daarmee kan het verkeer straks ongehinderd doorrijden naar de westelijke ringweg. Nu staan er aan het begin van de westelijke ringweg nog tijdelijke verkeerslichten. Deze geven het bouwverkeer de mogelijkheid veilig de weg over te steken. De verkeerslichten blijven tot april 2024 in gebruik. Vanaf dan is het gehele Vrijheidsplein ongelijkvloers.

AFRIT 36B HELPMAN DICHT
Op zondag 5 november om 22.00 uur gaat afrit 36b richting Helpman, ook wel bekend als afrit Hereweg, definitief dicht. Het gaat om de afrit voor verkeer vanaf het Julianaplein. Voor veel weggebruikers is het de belangrijkste route vanaf het Julianaplein naar het centrum. In het eerdere nieuwsbericht lees je welke routes gelden als alternatief. De afrit aan de andere kant van de weg - voor verkeer uit de richting Hoogezand - blijft wel open.

De afrit wordt afgesloten omdat er voor het project Aanpak Ring Zuid ruimte gemaakt moet worden voor de definitieve inrichting van de verdiepte ligging. De aannemer begint hiermee aan de zuidkant, in 2024 gaan ze bezig met de noordkant van de verdiepte ligging.

VAN KETWICH VERSCHUURLAAN TOT 20 NOVEMBER DICHT
Van maandag 6 november 07.00 uur tot vrijdag 17 november 07.00 uur is de Van Ketwich Verschuurlaan in één richting afgesloten, vanaf de Van Lenneplaan tot het viaduct van de A28. De afsluiting geldt voor verkeer richting de Laan Corpus den Hoorn. Van 17 tot en met 20 november is de weg in beide richtingen dicht. Voor fietsers is de weg de hele periode in beide richtingen dicht.

Verkeer uit de Wijert richting Corpus den Hoorn of richting de A28 wordt omgeleid via de Hereweg en de Van Iddekingeweg.

ROTONDE VONDELLAAN WEER OPEN
Er wordt al een hele tijd gewerkt aan de Vondellaan. De weg krijgt een nieuwe inrichting omdat het verkeer op deze weg gaat toenemen. De rotonde tussen de Vondellaan en de Van Iddekingeweg gaat komende maandag gelukkig weer open. Het doorgaande verkeer kan dan weer gebruikmaken van de Van Iddekingeweg. Het zuidelijke deel van de Vondellaan tot de Van Ketwich Verschuurlaan blijft nog tot 22 december 2023 dicht.

PICCARDTHOFTUNNEL DICHT
Vanwege de aanleg van een faunapassage is de Piccardthoftunnel, de fiets- en voetgangerstunnel onder de A7, afgesloten van maandag 6 november 07.00 uur tot vrijdag 10 november 16.00 uur. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via het Stadspark en kunnen bij Laan Corpus den Hoorn onder de A7 door.

WAT IS DICHT?
Op de Parkweg en bij de toerit Bedumerweg naar Ring Noord wordt ook nog aan de weg gewerkt. Wil je een overzicht wat er tegelijk dicht is, en welke routes beschikbaar zijn? Op onze pagina 'Wat is dicht?' zie je een overzicht van de actuele situatie en van de komende periodes.

Tiplijn