Woltjo en Dinie ook na 60 jaar huwelijk nog een beetje verliefd

Woltjo en Dinie ook na 60 jaar huwelijk nog een beetje verliefd

NIEUWE-PEKELA - Woltjo (83) en Dinie Wolff (79) uit Nieuwe Pekela vieren vandaag (woensdag) hun diamanten huwelijk.

Dinie van de Wedderweg in Ol Pekel - op Bevrijdingsdag 1945 geboren in de sloot omdat haar vader en moeder zich plotseling moesten verschuilen voor de Duitsers - en Woltjo oet Winschoot leerden elkaar begin jaren zestig kennen.

Bij ‘patat Harms’ in de Winschoter binnenstad sloeg in hun tienertijd de vonk over. Woltjo was het overgrote deel van zijn werkzaam leven kartonarbeider en eindigde als werkleider bij de WOG, voorloper van Afeer. Dinie werkte bij Huize Concordia en bij de Thuiszorg.

Voor hun trouwen verhuisde Woltjo voor de liefde naar Oude Pekela. Zestig jaar later wonen ze al weer twee jaar in de Meyborgh in Nieuwe Pekela. En zo verklapte Woltjo ‘nog steeds n beetje verliefd’ als hij de arm om de schouder van zijn Dinie legt.

Het geheim van die zestig jaar? ‘Gewoon deuroademen en as je roezie hebben gewoon weer bieleggen, din hol je vree.’

Ook komt Woltjo in deze tijden waarin veel meer gescheiden wordt dan vroeger met een Pekelder wijsheid: ‘Mien schoonmoe zee altied as je n mieg-op-bèrre wegdoun, din krieg je der n schiet-op-bèrre veur weer...’ (vrij vertaald: als je je partner waaraan kennelijk iets mankeert verlaat dan krijg je er waarschijnlijk iemand voor terug die nog veel meer mankeert)

Tiplijn