Concert ‘Muzikale brief aan Van Gogh’ 17 en 18 juni in Veenoord

Concert ‘Muzikale brief aan Van Gogh’ 17 en 18 juni in Veenoord

VEENOORD -  ‘Muzikale brief aan Van Gogh’ is een voorstelling in het kader van ‘Van Gogh in Drenthe’. Dit deels in scène gezette concert van Calma Producties speelt zich af in de buitenlucht.

Het publiek geniet van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest onder leiding van Lubertus Leutscher, Marit Broekroelofs (script en presentatie) en zangeres Carina Vinke. Zij vormen samen het artistieke team van Calma Producties. Singer-songwriter Martijje zingt haar nieuwe Drentse lied ‘Wat Vincent zag’. Justin Ripassa brengt nieuwe liedjes ten gehore die hij samen met Calma Producties schreef voor deze voorstelling.

Van Gogh hield veel van muziek, hij werd er steeds weer door geraakt. Met zijn schilderijen en tekeningen hoopte hij de mensen op een soortgelijke manier te raken. In 1883 woonde en werkte Van Gogh een paar maanden in Nieuw-Amsterdam/ Veenoord. Hij schreef aan zijn broer Theo dat hij van Drenthe hield, van het landschap, de schemering en de mensen.

Zijn brieven en de muziek waar Van Gogh van hield, vormden de inspiratie voor de voorstelling van Calma Producties. Tijdens het concert ‘schrijft’ het muzikale gezelschap een brief aan Van Gogh. De uitvoerenden nemen het publiek mee op een muzikale tijdreis. De concerten vinden plaats op een unieke plek vlakbij het Van Goghhuis in Nieuw-Amsterdam/ Veenoord.

Locatie:               
Silo-terrein, Industrieweg 11, 7844 NV Veenoord

Data:                   
Zaterdag 17 juni 15:30- 16:30 uur
Zaterdag 17 juni 20:00-21:00 uur
Zondag 18 juni 15:00-16:00 uur.

Tickets:
De tickets zijn €25,00 per stuk en te koop via www.calma.nl en www.vanplan.nl

Muzikale brief aan Van Gogh’ is mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, gemeente Emmen, Rabobank het Drentse Land, Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, Beringer Hazewinkel.

Tiplijn