Feestband Papa di Grazzi geeft groot feest in De Bonte Wever om TT-gevoel te herbeleven

Feestband Papa di Grazzi geeft groot feest in De Bonte Wever om TT-gevoel te herbeleven

ASSEN - Het idee om een groot feest te geven in Assen ontstond enige tijd geleden tijdens de pauze van één van de vele optredens van feestband Papa di Grazzi. Met regelmaat wordt er in de pauze gesproken over de unieke sfeer en de bijzondere relatie  die de feestband inmiddels heeft opgebouwd met Assen.

De herinneringen aan het fantastische feest van 24 juni op de Brinkstraat maken nog steeds veel los bij de bandleden. “We kijken er ieder jaar weer naar uit. Optreden op het TT-festival is voor ons altijd één van de hoogtepunten van het jaar. De unieke sfeer en het waanzinnig enthousiasme van de Assenaren zijn onbeschrijfelijk, hier doe je het voor. Het is een half jaar geleden dat we op de Brinkstraat stonden en we moeten nog half jaar wachten voordat we er weer staan, vandaar dit feest in De Bonte Wever”

Van jongs af aan
Bandleider Albert Gras (62) staat al zijn hele leven op de planken. Al vanaf zijn twaalfde speelt hij in diverse feestbands. “Ik ben ooit begonnen in de band De Mario’s, samen met mijn broer. Mijn broer op orgel en ik achter de drums, zo zette ik de eerste stappen in het vak” Vanaf dat moment wist Albert het zeker, hij wilde beroepsmuzikant worden. “Je voelt dat dit je roeping is en dan ga je er ook volledig voor. Nooit een moment spijt van gehad”. In de jaren die erop volgden speelde hij in verschillende bands waarna hij op enig moment de band Melrose oprichtte. De band besloot op enig moment om een single uit te brengen. Albert verzorgde de tekst en had intussen de drumstokken verruild voor de microfoon als leadzanger. “We brachten de single genaamd “O” uit en dat werd een dikke hit”. De single bleek een schot in de roos en zorgde voor een ware feesttent-klassieker.  Albert zingt tot op de dag van vandaag dit nummer en het wordt nog steeds luidkeels meegezongen. Na wat strubbelingen binnen de band besluit Albert in 2004 om zijn eigen koers verder te varen en richt de band Papa di Grazzi op. “Het was tijd voor iets nieuws. Een band met muzikaal vakmanschap, prachtige dames, stoere kerels en een hoop gekkigheid. Papa di Grazzi was geboren”.

We kijken er ieder jaar weer naar uit om een feest te bouwen in Assen. We konden dit jaar niet wachten tot juni 

papa2

Papa di Grazzi
De band staat garant voor een avondje luidkeels meezingen, gieren van het lachen en dansen tot je schoenzolen er vanaf vallen. “We nemen het publiek mee op een muzikale reis en bezorgen ze een onvergetelijke avond. De unieke mix van pakkende nummers, leuke acts en een band van zeer bekwame muzikanten maakt dat we een onvergetelijke herinnering achterlaten. Wij genieten daar als band net zo van als het publiek”. De band heeft een zeer breed repertoire waardoor er voor iedereen wel iets tussen zit. “Het gaat werkelijk van de ene kant van het muzikaal spectrum naar de andere kant. Ene moment spelen we een hilarische act met muziek van Kabouter Plop om vervolgens over te gaan in een happy hardcore klassieker en dan te eindigen met een knallende uitvoering van Rammstein. Mensen vinden dat he-le-maal te gek. Dat is ook wat onze band zo uniek maakt, de combinatie van muzikaal vakmanschap, hilarische acts en het feit dat aan het einde van de avond werkelijk iedereen met een voldaan gevoel naar huis gaat. Daar doen we het voor” Albert wordt als leadzanger bijgestaan door leadzangeres Marjolein Schepers. De twee hebben een enorme chemie samen en staan inmiddels alweer flink wat jaren samen op de planken. Het vrouwelijk schoon wordt verder aangevuld met de twee Friese saxofonistes Jelma van der Werff en Lutske Visser. Bassist  Antoine Wolbes uit Assen is ook erg enthousiast. “Het is altijd fantastisch om in je eigen stad te mogen spelen. Ik verwacht veel bekende gezichten te zien”

Zo vader, zo zoon
De muzikale genen zijn niet beperkt tot Albert zelf maar ook zijn zoon bewandelt inmiddels het pad in de feesttentbranche. Zoon Jeroen Gras is net als Papa di Grazzi een graag geziene gast bij menig feesttent en timmert al een tijdje als DJ aan de weg. “Het is gewoon machtig mooi om zo’n hele feesttent te zien hossen en springen op de tracks die ik dan draai. Zoveel enthousiasme en zoveel blije koppies dat is echt waanzinnig!” Jeroen schakelt met veel gemak van Nederlandse smartlappen naar actuele hits naar stevige dance nummers. Geen genre wordt geschuwd zolang het publiek maar de tijd van hun leven beleeft. “Ik kijk altijd heel goed naar de wensen van het publiek. Ik voel dat goed aan. Bij het ene feest gaat Nederlandstalig erin als koek en bij een ander feest zie je mensen helemaal los gaan op hardstyle. Je moet dat aanvoelen en erop inspelen. Dan krijg je de tent helemaal op z’n kop” Jeroen gaat met regelmaat samen met Papa di Grazzi op pad. Gezamenlijk spelen ze elke feesttent plat.

TT-gevoel
Enkele maanden geleden werd er een plan gesmeed om iets unieks te organiseren in Assen. Met de mooie herinneringen aan de optredens in Assen besloot de band om de stoute schoenen aan te trekken en een show te geven in De Bonte Wever. “We liepen al een tijdje met het idee te spelen. Assen heeft een speciaal plekje in onze harten gekregen en we merken in de reacties op onze social media dat de liefde wederzijds is. Hier wilden we iets mee gaan doen”. De band gaat 9 december een XXL show geven in De Bonte Wever en uiteraard is DJ Jeroen Gras ook van de partij. “We gaan groots uitpakken”, aldus Albert Gras. “We willen de Assenaren meenemen naar dat gevoel van afgelopen juni. Het TT-gevoel waar iedereen zo gek op is. We merken dat in deze donkere dagen mensen behoefte hebben aan een leuk feestje. Wij als band denken er net zo over”. De band pakt groot uit, een prachtige locatie, extra special effects en een waanzinnige show. “We gaan er iets speciaals van maken en hebben er enorm veel zin in. We hopen dat de Assenaren in grote getalen komen feesten. Wij hebben er zin in!”

Er zijn nog tickets en arrangementen beschikbaar. Kijk hiervoor op www.debontewever.nl of www.papadigrazzi.nl

Tiplijn