Kom klimmen bij Apex Boulders in Groningen Rein Rijke van Zout Fotografie

Kom klimmen bij Apex Boulders in Groningen

GRONINGEN - Boulderen, ofwel klimmen zonder touwen, is het snelst groeiende onderdeel binnen de klimsport. Geen wonder dat kortgeleden aan de Atoomweg 19 in Groningen Apex Boulders haar deuren opende. Het splinternieuwe klimpaleis wordt op 11 september officieel geopend en dat wordt zeker groots gevierd.

Advertorial

In tegenstelling tot een 'gewone' klimwand zijn de muren in een boulderhal ongeveer vier meter hoog met dikke valmatten eronder. Een sport leer je tenslotte met vallen en opstaan. Iedereen kan direct beginnen. Dat is een groot verschil met het klimmen met touwen, want daar heb je een cursus voor nodig. Ook de ervaren klimmer kan zich uitleven. Er zijn namelijk verschillende, in niveau variërende routes. 

Laagdrempelig
Boulderen is laagdrempelig en geschikt voor jong en oud. Je kunt er al op je zesde jaar mee beginnen. Je traint ook je kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, coördinatie en behendigheid. Het is een prima sport om alleen te doen, maar minstens zo leuk om je samen met je vrienden een weg omhoog te zoeken. Uitgeklommen, wissel na afloop de sterke verhalen uit aan de bar van Apex Boulders. Een pizza en een lekker (speciaal) biertje maken het sportieve uitje compleet.

Nieuwsgierig?
Bij Apex in Groningen is meer mogelijk dan alleen klimmen. Het is de ideale plek voor je verjaardagsfeest, bedrijfsuitje, gymles of vergadering. Op de website zijn alle mogelijkheden te vinden.

www.facebook.com/apexboulders

https://www.apexboulders.nl

Tiplijn