Te koop in Blauwestad: Energieneutraal design villa aan het water

Te koop in Blauwestad: Energieneutraal design villa aan het water

BLAUWESTAD - Op werkelijk unieke locatie aan het eind van het schiereiland “Anholt” gelegen energie - neutrale (label A+) villa met prachtige zichtlijnen over het water en de groene singels aan de overzijde. De bungalow is naar een ontwerp van de Zwarte Hond architecten uit Groningen. Een stijlvol ontwerp, hoogwaardig gebouwd en buitengewoon verrassend qua lijnenspel en indeling. Het oogt gesloten aan de straatzijde maar biedt maximaal (uit-)zicht vanuit de living.

Dit design huis heeft maar liefst 352 m2 aan woonoppervlak en is nagenoeg energieneutraal door de aanwezigheid van aardwarmte en 82 zonnepanelen. Is gelegen op een zeer riant perceel van 2049 m2 en beschikt over een dubbele insteek haven en een prachtig aangelegde tuin waarbij het verhoogde terras verschillende zitplekken biedt maar bovenal een heerlijk zicht over de rietkraag heen op het water.

Blauwestad is een waterrijk woon- en recreatiegebied ten oosten van de stad Groningen. Het wordt omgeven door het prachtige Oldambtmeer. Blauwestad is een uniek stukje Nederland in een bijzonder stukje Groningen. Wat ooit akkerland was, is nu een geweldig woongebied omgeven door een groot meer en ongerepte natuur. U woont hier heerlijk in de natuur omringd door water. U kunt oneindig wandelen en de mooiste fietstochten maken, maar vergeet ook vooral niet de watersport! Vanuit het huis bent u binnen enkele autominuten op de snelweg (A7) en in de stad Winschoten. Binnen 30 autominuten staat u in de binnenstad van zowel Groningen als Assen. En met de komst van de verbindingsbrug “De Blauwe Loper” is de Blauwestad ook met de fiets snel te bereiken vanuit Winschoten.

Indeling:
Bij binnenkomst wordt direct duidelijk dat het huis in twee delen is opgesplitst, het hoge deel met alle woon – werkfuncties en het lagere deel met daarin de slaapkamers. De living is maar liefst 99 m2 en heeft een plafondhoogte van circa 4 meter en heeft een haard. Door de enorme gebogen glazen pui heeft het licht “vrijspel”. Middels deuren is het terras op het westen bereikbaar.

Aansluitend aan de living is de semi open keuken met toegang tot een terras waar van de ochtendzon kan worden genoten. De keuken is van alle comfort en gemakken voorzien. Vanuit de keuken is ook een inpandige berging – bijkeuken bereikbaar.

De lange gang, met gasten toilet, is door de vele ramen eveneens licht en ruimtelijk. Vanuit hier zijn de 4 slaapkamers en de twee goed geoutilleerde badkamers te bereiken. Een van de slaapkamers is thans als atelier in gebruik en heeft een eigen deur naar buiten hetgeen ook de mogelijkheid biedt voor een kantoor – praktijk aan huis. Daarnaast is er nog een werkkamer van 16 m2 die naast de living is gesitueerd, vanuit deze ruimte is er ook zicht op het grote terras. Ook de technische ruimte is via de werkkamer te bereiken.

Naast het huis is een ruime oprit met elektrische hek, carport en een berging.

Kortom een uitzonderlijk huis op een volstrekt unieke plek! De makelaar geeft u graag een uitgebreide rondleiding.

Zie ook: https://www.funda.nl/koop/blauwestad/huis-42911970-anholt-39/

Tiplijn