Te koop in Groningen: Karakteristieke woning met bedrijfsruimte nabij het Noorderplantsoen

Te koop in Groningen: Karakteristieke woning met bedrijfsruimte nabij het Noorderplantsoen

STAD - Ruime karakteristieke woning met bedrijfsruimte nabij het Noorderplantsoen!

Aan het begin van de Kerklaan, vlak naast het Noorderplantsoen, ligt deze ruime karakteristieke woning uit 1889. De voorste ruimte van de benedenverdieping biedt mogelijkheid voor een klein bedrijf of winkel. Hierachter bevinden zich achtereenvolgens een ruime berging met wasmachineaansluiting en werkbank, een zeer royale badkamer en een ruime slaap/werkkamer. De badkamer beschikt over een ligbad, douche, dubbele wastafel en tweede toilet. De werk/slaapkamer kijkt uit op de fraai aangelegde stadstuin, heeft een praktische ruime vaste kast en biedt toegang tot de beschutte tuin.

Op de eerste verdieping bevindt zich de ruime woonkamer met een heerlijk open woonkeuken met veel natuurlijk lichtinval. Via de schuifpui loop je vanuit de keuken het riante zonnige dakterras op. Met name in de zomermaanden is het terras een verlenging van je woonkamer! Het voorste deel van de woonkamer heeft een erker met brede vensterbank waar je uitkijkt op de Kerklaan. Het glas-in-lood-raam en de karakteristieke deuren geven het pand een sfeervolle uitstraling.

Op de tweede verdieping bevinden zich twee royale slaapkamers met grote ramen die uitzicht geven over de gezellige Noorderplantsoenbuurt. De achter slaapkamer heeft een wastafel en de kamer aan de voorkant heeft een inloopkast en een aansluiting voor een wastafel. Verder liggen er op het pand zonnepanelen en is de achtermuur van de slaap/werkkamer op de begane grond onlangs vernieuwd.

De woning kan naar eigen inzicht aangepast worden, de benedenverdieping kan bijvoorbeeld verbouwd worden tot een extra woonverdieping. Er is ruimte genoeg voor een gezin, maar ook een bedrijf of winkel aan huis behoort tot de mogelijkheden. Het pand biedt een prachtige kans voor mensen die een groot karakteristiek huis zoeken vlak bij de binnenstad en dit naar eigen inzicht willen verbouwen.

In deze gezellige buurt zijn meerdere winkels, cafe’s, een supermarkt, speeltuinen en een basisschool te vinden op loop afstand. In de zomer genieten van al het groen in het plantsoen maar ook de levendige binnenstad van Groningen is op loopafstand.

We hebben altijd met veel plezier in dit huis gewoond, het is nu tijd om kleiner te gaan wonen en we dragen het huis graag over aan mensen die van deze mooie grote woning een nieuw thuis willen maken.

Bijzonderheden:
- Ruime karakteristieke woning met bedrijfsruimte aan huis nabij het Noorderplantsoen
- Begane grond is geschikt als ruimte voor een klein bedrijf of winkel
- Schuifdeuren naar riant zonnig dakterras van ca. 48 m² op het zuidwesten
- Winkelvoorzieningen, stadscentrum én gezellige Noorderplantsoen op loopafstand
- Woning is uitgerust met 8 zonnepanelen
- Woonoppervlakte ca. 171 m²
- Ouderdomsclausule is van toepassing
- Bosscher Janssens notarissen te Groningen zal zowel de koopovereenkomst als transportakte opmaken

 

Zie ook: https://www.funda.nl/koop/groningen/huis-42701147-kerklaan-12/