Te koop in Groningen: Monumentale gemoderniseerde woonboerderij de ‘’Mariahoeve’’

Te koop in Groningen: Monumentale gemoderniseerde woonboerderij de ‘’Mariahoeve’’

BORGERCOMPAGNIE - Prachtig gelegen in het charmante lintdorp Borgercompagnie staat deze monumentale woonboerderij de ‘’Mariahoeve’’. Op nog geen 20 minuten van de stad Groningen geniet u van alle rust, ruimte en het prachtige Groninger landschap. Op loopafstand bevindt zich het natuur- en recreatiegebied ‘’Borgerswold’’ tevens is het centrum van Veendam binnen 10 minuten te bereiken.

Het betreft hier niet voor niets een rijksmonument, een prachtige ‘’Oldambster’’ boerderij hetgeen uitsluitend met hoogwaardige en duurzame materialen is onderhouden en gemoderniseerd. Karakter en historie aan de buitenzijde, luxe en comfort aan de binnenzijde. Goede isolerende voorzieningen, vloerverwarming en een zonnepark met 48 zonnepanelen worden geboden. Opgewekte stroom wordt terug geleverd aan de energiemaatschappij. Een rijksmonument met energielabel A. De boerderij staat in het monumentenregister geregistreerd onder nummer 36886 en komt in aanmerking voor instandhoudingssubsidie.

Zijn woonoppervlak van maar liefst 355 m² maakt de boerderij voor meerdere gebruiksdoeleinden geschikt. Wonen, wonen- en werken en zelfs dubbele bewoning behoren tot de mogelijkheden.

Het voorhuis is voorzien van een centrale halpartij met aan de rechterzijde de sfeervolle zitkamer welke voorzien is van een authentieke parketvloer in een visgraatverband en een houtkachel. De originele schouw draagt bij aan een heerlijke woonsfeer. Aan de linkerzijde bevinden zich een tweetal slaapkamers, beide met een schitterend uitzicht over het erf en de omgeving.

De tussenhal geeft toegang tot de trapopgang en de provisiekelder. Vervolgens bereik je de moderne woonkeuken. De woonkeuken biedt een kookeiland met al het hedendaagse inbouwapparatuur. De woonkeuken (59 m²) is aanvullend uitgerust met een prachtige living/zitgelegenheid. Wederom geeft een centraal gelegen halpartij toegang tot een tweetal slaapkamers alsmede tot de moderne en luxe badkamer welke voorzien is van een douchegelegenheid, dubbele wastafels, een ligbad bad en een tweede toilet. De hal geeft eveneens toegang tot het gastentoilet en de technische ruimte met de C.V.- Opstelling. Aangrenzend bevindt zich de zeer royale bijkeuken met op maat gemaakte kastruimte en witgoedaansluitingen.

De inpandige schuurruimte bedraagt maar liefst 376 m², voldoende werk- en opslagruimte wordt geboden. Achterin de schuur bevindt zich een recreatiegedeelte, volledig ingericht als ‘’bruin café’’. Tuindeuren geven toegang tot het buitenterrein.

Op de verdieping bevindt zich een uiterst zorgvuldig samengesteld appartement. Een Bed en Breakfast of kangeroo-woning kunnen hier gerealiseerd worden. Een prachtige ruimte met een woon/slaapkamer, een luxe en hoogwaardige keuken en een badkamer met een douche, een vaste wastafel en een toilet. De originele balken in de dakconstructie zijn altijd instant gebleven en een adembenemend uitzicht wordt geboden.

Het erf rondom de boerderij, heeft aan de achterzijde een met riet gedekte loungeplek. Hier geniet u tot in de late avonduren van de zon en de landerijen. Achter het landschap ziet u ’s -avonds de zon achter de horizon langzaam verdwijnen.

Met zorg en veel liefde is de woonboerderij professioneel verbouwd en gerenoveerd. Een ongekende mate van luxe en wooncomfort maar toch met de sfeer, details en ornamenten van toen. Ervaar deze unieke ambiance en plan nu uw bezichtiging.

Zie: https://www.funda.nl/koop/borgercompagnie-gem-veendam/huis-88568291-borgercompagnie-210/

Tiplijn