Te koop in Groningen: Strak afgewerkte villa van 300m2 met 5 slaapkamers en 3 badkamers

Te koop in Groningen: Strak afgewerkte villa van 300m2 met 5 slaapkamers en 3 badkamers

LEEK - In een uiterst royale en groen opgezette woonomgeving staat deze ruime villa met als onderscheidende kenmerken een woonoppervlakte van ruim 300 m² met maar liefst 5 slaap-/werkkamers en 3 badkamers, een grote garage, afwerking met oog voor detail, energiezuinig en een onder architectuur aangelegde tuin met optimale rust & privacy.

RUST, RUIMTE & PRIVACY
Door de fraaie ligging in een groene en waterrijke woonomgeving is deze villa uitermate geschikt voor mensen die willen genieten van rust, ruimte en privacy. Vanwege de ruime opzet en de opvallend grote kavels van het aan de zuidkant van het dorp gelegen plan ‘Oostindie' is een prettige woonomgeving ook op langere termijn gewaarborgd. Fijn is de combinatie met de goede bereikbaarheid van het centrum (ca. 10 minuten).

KWALITEIT DOOR AANDACHT VOOR ALLE DETAILS

Deze villa is in 2009, in opdracht van de huidige eigenaren, gerealiseerd op een mooie zongerichte kavel. Het onderscheidt zich doordat het gebouwd is met oog voor alle details, gevoel voor verhoudingen en met toepassing van prachtige hoogwaardige materialen, waardoor de woning uitermate veel wooncomfort biedt. Vanwege de goede materiaalkeuze is ook het onderhoud op lange termijn gering.

Het is duidelijk zichtbaar dat dit object uitsluitend gerealiseerd kon worden door toepassing van ambachtelijke kennis en een liefde voor het aannemersvak. Er zijn geen concessies gedaan aan de kwaliteit, waardoor de benodigde investeringen aanzienlijk zijn geweest. De kosten om momenteel een vergelijkbare woning te realiseren overtreffen de vraagprijs.

ENERGIEZUINIGHEID
Hoe is het mogelijk……een villa met een inhoud van bijna 1.100 m³ en slechts € 235,-- aan maandelijkse verbruikslasten. Door de huidige eigenaren is er aandacht besteed aan energiezuinigheid:
• maximaal profiteren van opwarming door de zon vanwege de gunstige ligging van de woonkamer en de keuken
• degelijke bouwmethode met hoogwaardige isolerende voorzieningen
• 22 optimaal geplaatste zonnepanelen met een opbrengst van ca 6.000 kWh
• Remeha Hr-combiketel (2022)

ARCHITECTUUR
Deze woning is zeer herkenbaar vanwege het strakke lijnenspel, de mooie kleurencombinaties in licht en donker, de doordacht geplaatste raampartijen en diverse bijzondere accenten. Uitgangspunt is om een eigenzinnig en eigentijds design te combineren met een grote praktische bruikbaarheid en veel wooncomfort.

De architectuur en de indeling sluiten perfect aan bij de situering op het fraai aangelegde perceel, de bezonning en de functie van de verschillende woonruimten.

EIGENTIJDS & LICHT INTERIEUR

Het interieur is met oog voor detail afgewerkt waardoor de uitstraling zowel prettig, stijlvol als luxe is. Doordat de gebruikte materialen en kleuren zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd is er sprake van eenheid en een tijdloze uitstraling. De grote schuifpuien aan de achterzijde zorgen voor optimale lichttoetreding en daardoor wordt de buitenruimte een verlengstuk van de binnenruimte.

Voor extra comfort en luxe is de woning nog voorzien van onder andere:
• een fraai vormgegeven in mat glas uitgevoerde scheidingswand tussen de hal en de woonkamer/keuken
• stijlvolle keramische vloer met vloerverwarming op de begane grond
• een uitgebreide elektrische installatie
• airco’s in de keuken en de ouderslaapkamer
• waterontharder
• elektrisch bedienbare zonneschermen en screens aan de tuinzijde

‘BUITENLEVEN’
Het perceel is ruim 1.157 m² groot en lijkt zelfs nog groter doordat deze aan meerdere zijden met het omliggende water en groen verbonden is. Hierdoor ervaar je wel de vrijheid, maar niet de lasten van een groot perceel.

Er is veel aandacht besteed aan het tuinontwerp. Mooie beplanting in diverse kleurschakeringen wordt gecombineerd met diverse voorzieningen om het onderhoud te beperken en het gemak te vergroten. Om zowel van zon als schaduw te kunnen genieten zijn er meerdere terrassen aangelegd. Aan de achterzijde geven 2 Cortenstalen deuren toegang tot de vlonder aan het water.

Vanwege de vele beglazing in de woning vormt de tuin een belangrijk verlengstuk van de woonruimte. Met de tuinaanleg is rekening gehouden met mooie zichtlijnen en een kenmerkende vijver.

Genieten van het riante ‘buitenleven’ is hier nog volop mogelijk.

GARAGE
Naast een zeer royale oprit met meerdere parkeervoorzieningen is er tevens een grote geïsoleerde garage (8.00 x 3.90m) aanwezig; deze is ook van binnenuit bereikbaar. Deze verwarmde garage is v.v. een elektrisch bedienbare deur, een separate tuindeur, een gebruiksvriendelijke plavuizenvloer en wateraansluiting.

DIVERSE GEBRUIKSMOGELIJKHEDEN
Vanwege de indeling, de maatvoering en de reeds aanwezige voorzieningen is deze woning geschikt voor diverse doeleinden waaronder:
• kantoor en/of praktijk aan huis
• dubbele bewoning en/of mantelzorg

Indien gewenst hebben wij het bestemmingsplan uiteraard voor u ter beschikking. Het is raadzaam om de gemeente te raadplegen voor een eventueel benodigde goedkeuring.

BEGANE GROND
• zeer ruime entree/hal met garderobe, statige vide en hoogwaardig uitgevoerde trapopgang, ruim toilet en slaap-/werkkamer met aangrenzende badkamer (v.v. ligbad, douche en wastafels)
• woonkeuken met strak vormgegeven designkeuken (Bax) met diverse hoogwaardige apparatuur (Miele), waaronder een stoomoven, een Quooker, een granieten blad en veel kastruimte
• riante living met meerdere schuifpuien (die toegang bieden tot het aangrenzende terras) en sfeerhaard
• ruime geïsoleerde bijkeuken met diverse aansluitingen, tuindeur en toegang naar de garage

1e VERDIEPING
• ruime en lichte overloop, van de vide gescheiden door middel van een in glas en staal uitgevoerde balustrade
• 4 grote slaapkamers; 3 met toegang naar een balkon of dakterras
• één van de slaapkamers aan de voorzijde heeft een aangrenzende badkamer (v.v. douche en wastafel)
• separate grote badkamer (v.v. riante inloopdouche, wandtoilet, een dubbele design wastafel en kastwand)

2e VERDIEPING
• bereikbaar door middel van vaste trap
• 1 grote kamer (door huidige eigenaar in gebruik als riante zolderberging en hobbyruimte)
• deze kamer is vanwege de volledige stahoogte en de aanwezigheid van diverse raampartijen ook uitstekend geschikt als extra slaap-/werkkamer

WOONOMGEVING
De duurzame wijk ‘Oostindie’ wordt gekenmerkt door een ruime opzet, grote waterpartijen (met natuurlijke waterzuivering), opvallend veel groen en diverse speelplaatsen voor kinderen. De van oudsher reeds aanwezige boomwallen zijn behouden gebleven en waar nodig verder uitgebreid, waardoor deze recent ontwikkelde woonomgeving een vriendelijke uitstraling heeft. Veel bewoners waarderen deze wijk vanwege de nabijheid van het centrum, de aanwezigheid van scholen en sportvoorzieningen, het rustige karakter, de diversiteit en de kindvriendelijke opzet.

VOORZIENINGEN
Leek is zeer centraal gelegen in de stedendriehoek Groningen, Assen en Heerenveen. Het is een gemoedelijk dorp met een uitgebreid en gevarieerd winkelaanbod, diverse scholen ( zowel lager- als middelbaar) en veel sportfaciliteiten.

De afwisselende natuurrijke omgeving bestaat uit weilanden omzoomd door oude boomwallen, diverse uitgestrekte bossen, heidevelden en fraaie zandverstuivingen. Het nabij gelegen Leekstermeer, het grootschalige natuurgebied ‘De Onlanden’ en Landgoed Nienoord vormen unieke recreatieve voorzieningen. Fiets- en wandelmogelijkheden zijn talrijk.

BEREIKBAARHEID
Door de gunstige situering op korte afstand van de snelweg A7, is de bruisende stad Groningen uitstekend bereikbaar. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld met een bushalte op loopafstand. Hierdoor is Groningen in ca. 30 minuten bereikbaar.

BIJZONDERHEDEN
• inhoud bijna 1.100 m³, woonoppervlakte ca. 300 m² en ca. 40 m² overige inpandige ruimte
• in het verlengde van de garage en bijkeuken is nog een ruime berging aanwezig voor tuingereedschap e.d. (bereikbaar via de buitenzijde)
• het buitenschilderwerk verkeert in goede staat en wordt jaarlijks bijgehouden
• de bijgevoegde plattegronden en 3D-impressies zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Indien de exacte maten voor u van belang zijn bieden wij u graag de mogelijkheid om deze ook zelf op te nemen.
• onze foto’s zijn gemaakt zonder groothoeklenzen, waardoor deze een realistisch beeld geven van de ware grootte

Zie: https://www.funda.nl/koop/leek/huis-42037741-lisdodde-10/

Tiplijn