Te koop in Groningen: Woonboerderij in bosrijke omgeving (voorheen gebruikt als Herberg met B&B)

Te koop in Groningen: Woonboerderij in bosrijke omgeving (voorheen gebruikt als Herberg met B&B)

VLAGTWEDDE - Op een van de meest bijzondere en mooie plekken in Westerwolde staat, grenzend aan wandel-/natuur-/en bosgebied, deze in 1920 gebouwde woonboerderij welke de laatste jaren grondig is verbouwd en gemoderniseerd. De ligging van deze boerderij is zonder meer bijzonder te noemen in het Natuurmonumentengebied “Het Dal van de Ruiten Aa”, vernoemd naar het beekje welke fraai door het gebied heen kronkelt en direct nabij het Metbroekbos. Het geheel met thans een volledige woonbestemming is voorheen als Herberg met B&B gebruikt, hetgeen nog zichtbaar is aan de indeling met 6 extra (slaap)kamers allen met een eigen badkamer en een naastgelegen chalet geheel met eigen voorzieningen. Met de huidige indeling zijn er dan ook volop gebruiksmogelijkheden voor bijvoorbeeld werken aan huis of een eigen B&B.

Indeling: hal met zij-entree, meterkast, provisiekast en trapopgang; toiletruimte; slaapkamer (ca. 11.8m²); woonkamer (ca. 45m²) met houtkachel; woonkeuken (ca. 22.3m²) met inbouwkeuken v.v. enige apparatuur en groot werkeiland; achterhal; bijkeuken met witgoedaansluitingen; 2e toiletruimte; 3 (voormalig gemeenschappelijke) doucheruimtes met douche en toilet; de deel welke is verbouwd tot centrale leefruimte (ca. 80m²) met aan de achterzijde een aangebouwde serre-/tuinkamer (ca. 37m²); 6 (slaap)kamers allen met eigen sanitair (douche, wastafel en toilet) en waarvan 4 met eigen toegang. Verdieping: overloop met vaste kast; 3 slaapkamers (ca. 18.4m², 18.1m² en 15.2m²) waarvan 1 met een ruime inloopkast; moderne badkamer met douchecabine, toilet (wandcloset) en badmeubel met dubbele wastafel; bergruimte(n) met CV-opstelling en boiler.
2e Verdieping: middels vlizotrap bereikbare geïsoleerde zolderruimte over de gehele lengte van de boerderij.
Verdieping vanuit de deel: overloop; nieuw in 2022 gerealiseerde werk-/slaapkamer (ca. 23.6m²).

Indeling chalet: toegang middels overkapping-/veranda (ca. 9.5m²); centrale hal; woonkamer met open keuken; 2 slaapkamers (ca. 7.5m² en 6.3m²); toiletruimte; doucheruimte.

- In 2022 v.v. 38 zonnepanelen met verwachte jaaropbrengst van ca. 10.000Kwh.
- Nadat het energielabel D is vastgesteld, is het pand verder verduurzaamd met o.a. de zonnepanelen en het na-isoleren van de nieuw gerealiseerde zolder.
- Verwarming is middels CV (de boerderij beschikt over 3 Nefit Topline verwarmingsketels uit 2009 en 2010 en een warmwaterboiler uit 2021).
- Het chalet heeft een eigen verwarmingsketel (Intergas HR combiketel, bouwjaar 2018).
- Aan de achterzijde van de woning staat een ruime vrijstaande houten garage geschikt voor 2 auto's en een grote hobbyruimte.
- Het oude bakhuis welke geheel opnieuw in spouw is opgetrokken en in 2022 geïsoleerd, staat aan de voorzijde naast de boerderij.
- De tuin is de afgelopen 2 jaar fraai aangelegd met verschillende terrassen, diverse fruitbomen en veel groen.
- In de tuin staat een fraaie boomhut en een schommel voor ultiem buitenvermaak voor kinderen.
- Voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.
- Uiterst sfeervol verbouwd waarbij op diverse punten de gebinten in het zicht zijn.
- Voorzieningen van het dorp zijn slechts op een paar minuten afstand.
- Beschikt met glasvezel over een snelle internetverbinding.
- Groot schilderonderhoud aan de buitenzijde is uitgevoerd in 2022.
- Inventaris t.b.v. B&B is ter overname.
- Er is een bouwvergunning verleend en overdraagbaar met bouwtekeningen waarbij de indeling op de begane grond wordt aangepast met o.a. ruime(re) ouderslaapkamer, badkamer en aangepaste woonkeuken.

Vlagtwedde is een levendig dorp met alle basisvoorzieningen voor de dagelijkse benodigdheden (o.a. een supermarkt, huisartsen, scholen) en gelegen in een prachtige bosrijke omgeving omringd door verrassend mooie natuurgebieden met vele wandel- en fietsroutes!

Zie: https://www.funda.nl/koop/vlagtwedde/huis-42046454-winselweg-5/

Tiplijn