FC Groningen scherpt huisregels aan; boetes tot 20.000 euro

FC Groningen scherpt huisregels aan; boetes tot 20.000 euro

STAD - FC Groningen heeft per ingang van het nieuwe seizoen 2023/2024 haar huisregels aangescherpt. De club doet dit om de dadergerichte aanpak in het geval van incidenten in het stadion kracht bij te zetten. Bij schending van de huisregels heeft FC Groningen het recht forse boetes te hanteren.

Bij overtredingen zullen zoals reeds gebruikelijk (langdurige) stadionverboden worden opgelegd, daarnaast kan de overtreding de dader een boete van 10.000 euro krijgen. FC Groningen zal zich per overtreding buigen over de redelijkheid van het hanteren van deze boete. Vast staat dat bij het gooien van voorwerpen richting het veld een geldboete wordt opgelegd van 15.000 euro en hierbij geldt tevens een lokaal stadionverbod van 10 jaar. Op het ongeoorloofd betreden van het veld staat een boete van 20.000 euro en een lokaal stadionverbod van 15 jaar. In de huisregels wordt bevestigd dat gezicht bedekkende kleding niet is toegestaan. Algemeen directeur Wouter Gudde: “FC Groningen wil een duidelijk signaal afgeven dat ongeoorloofd gedrag niet wordt getolereerd in ons stadion.”

Het geld van de boetes gaat de club gebruiken om te investeren in nog meer en betere veiligheidsmaatregelen, zoals het vervangen en verbeteren van camera’s. Het strenger hanteren van de huisregels moet resulteren in een betere kans van slagen bij een dadergerichte aanpak in geval van incidenten, hetgeen ook de roep is van het overgrote deel van de supporters die FC Groningen een warm hart toedragen.

De huisregels van FC Groningen zijn te lezen via de volgende link: Huisregels FC Groningen

Tiplijn