Huldiging Nederlands kampioen NK pumptrack Jesse Elzenga uit Muntendam

MUNTENDAM - De 16-jarige Jesse Elzenga is voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen pumptrack geworden in de klasse 16 jaar. Wethouder Annemiek Hoesen heeft hem hiervoor gehuldigd op maandag 23 oktober in Muntendam.

Jesse Elzenga voor derde jaar op rij Nederlands Kamioen pumptrack
De 16-jarige Jesse Elzenga is voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen pumptrack geworden in de klasse 16 jaar. Ditmaal vonden deze kampioenschappen plaats in Dedemsvaart. In 2021 en 2022 wist Muntendammer Jesse ook de nationale titel pumptrack (categorie 13-16 jaar) te bemachtigen in Aalten. Pumptrack is een relatief nieuw onderdeel in de BMX-sport. De rijders moeten op een geasfalteerde baan zo snel mogelijk hun ronde rijden. Techniek speelt hierbij een belangrijke rol.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap van dit jaar had de organisatie meer onderdelen op het programma. Jesse en vader Jan Elzenga waren de beste in de tandemrace (2 fietsen naast elkaar aan elkaar vastgemaakt). Vader en zoon mogen zich daarin nu het beste duo van Nederland noemen. Daarnaast werd Jesse Elzenga niet alleen kampioen in zijn klasse, hij zette van alle 170 deelnemers (junioren en senioren) de snelste tijd van de dag neer: 19.85 seconden. En Jesse won samen met enkele anderen ook het NK hoogspringen (met BMX-fiets over een 1 meter hoge lat springen) en NK verspringen (8.5 meter).

Wethouder Annemiek Hoesen: “Jesse Elzenga laat zien dat je met sporten enorm veel kunt bereiken. Zijn inzet en resultaten vind ik zeer bewonderenswaardig.″