Skeelerwedstrijden op wielerbaan Leer- en Sportpark de Langeleegte in Veendam

Skeelerwedstrijden op wielerbaan Leer- en Sportpark de Langeleegte in Veendam

VEENDAM - Op zaterdag 8 juli 2023 komen rijders uit de landelijke eerste- en topdivisie naar Veendam om te strijden voor hun positie in de KNSB Reggeborgh Marathon Inline Cup. De organisatie wordt verzorgd door de Stichting Sportpromotie Veendam.

De wedstrijden worden gereden op het asfalt van de in 2022 geopende wielerbaan van Leer- en Sportpark de Langeleegte. De tunnel, het viaduct en de scherpe bochten zorgen voor een uitdagend parcours van 1700 meter voor de rijders. Publiek is van harte welkom en heeft vanaf de hoofdtribune zicht op de start-finish. Ook langs het parcours kunnen de wedstrijden gevolgd worden. De toegang is gratis.

Startschot van de wedstrijd
De eerste wedstrijd begint om 15.00 uur. Het startschot zal om 15.00 uur verricht worden door wethouder sport Henk-Jan Schmaal van de gemeente Veendam. In deze eerste wedstrijd nemen mannen deel uit de eerste divisie. Ze leggen een afstand af van 31 kilometer. Één minuut na de start van de mannen, starten de vrouwen uit de eerste divisie.

Om 16.00 uur beginnen de wedstrijden in de topdivisie. De vrouwen bijten het spits af waarna de mannen uit de topdivisie de dag afsluiten. Zij starten hun race om 17.30 uur. Deze wedstrijd gaat over een afstand van 51 kilometer. Dat betekent dat de rijders dus flink wat rondjes af zullen moeten leggen op het asfalt in Veendam.

Stichting Sportpromotie Veendam
De Stichting Sportpromotie Veendam heeft als doel om grotere sportieve evenementen en wedstrijden naar Veendam te halen om enerzijds de sport te promoten en te inspireren om de sport te gaan beoefenen en anderzijds om de gemeente Veendam op de kaart te zetten.

Tiplijn