Competitiestart voor de FC Groningen Opleiding; onder-18 thuis tegen sc Heerenveen iStock

Competitiestart voor de FC Groningen Opleiding; onder-18 thuis tegen sc Heerenveen

GRONINGEN - Alle teams uit de FC Groningen Opleiding beginnen vandaag zaterdag weer aan de competitie. FC Groningen onder-18 begint met een kraker op Sportpark Corpus den Hoorn. De derby tegen sc Heerenveen vandaag op het programma, aftrap 12.30 uur.

Voor FC Groningen onder-21 start de competitie in Divisie 1 met een uitwedstrijd in Rotterdam, tegen Feyenoord. Het team van trainer/coach/manager Sander van Gessel wist vorige week in de voorronde van de beker met maar liefst 8-0 te winnen van vierde divisionist Westlandia, waardoor het vlaggenschip van de Opleiding in de koker zit voor de volgende ronde. Het duel met Feyenoord start zaterdag om 15.00 uur.

Onder-18
FC Groningen onder-18 heeft het mooiste affiche voor deze zaterdag. SC Heerenveen komt op bezoek voor een ‘mini-Derby’. Ook onder-18 wist hun bekerduel vorig weekend  ruim te winnen. Het Haagse Quick ging met 6-1 over de knie op Corpus. Trainer/coach/manager Melchior Schoenmakers komt dit seizoen met zijn team uit in Divisie 2, het tweede niveau van Nederland. De wedstrijd tegen sc Heerenveen begint zaterdag om 12.30 uur op Sportpark Corpus den Hoorn.

Onder-16
Trainer/coach/manager Björn Zwikker vertrekt zaterdag met zijn team naar Eindhoven, waar FC Eindhoven onder-16 wacht in de eerste speelronde van Divisie 3. Na de bekeroverwinning op Fortuna Wormerveer (0-6) kan onder-16 met vertrouwen afreizen naar het zuiden van Nederland. Aftrap: 13:45 uur.

Onderbouw
FC Groningen onder-14 werd vrijgeloot in de voorronde van de beker, waardoor zaterdag de eerste échte test wacht. Go Ahead Eagles is om 12.30 uur de tegenstander op Sportpark Corpus den Hoorn voor het team onder leiding van trainer/coach/manager Jeroen Scholma. Onder-13 – onder leiding van trainer/coach/manager Dirick-Jan van Strien – vertrekt juist richting Deventer, waar een uitwedstrijd wacht tegen de leeftijdsgenoten van de Eagles.
 
Ook de Twin Games beginnen weer voor de nieuwe lichting van FC Groningen onder-12. Om 10:00 uur speelt het jongste Opleidingsteam op Sportpark Corpus den Hoorn tegen SC Cambuur. Jordi Biemolt is dit seizoen de trainer/coach/manager van de jongste lichting in de Opleiding. 

Tiplijn