Doortrappen: Fietsvoorlichting en groepsfietstocht in Slochteren iStock

Doortrappen: Fietsvoorlichting en groepsfietstocht in Slochteren

SLOCHTEREN - Team Sport en Bewegen van de gemeente Midden-Groningen organiseert in samenwerking met Doortrappen Groningen en de Fietsersbond 2 fietsevenementen. Tijdens een voorlichting op vrijdag 12 mei geeft de Fietsersbond informatie over e-bikes en driewielfietsen en op vrijdag 19 mei is er een groepsfietstocht. De locaties voor beide activiteiten is Multifunctioneel centrum de Houtstek in Slochteren. Deelname aan beide activiteiten is gratis.

Voorlichting vrijdag 12 mei om 13:00 uur in De Houtstek Slochteren
De Doortrappen-voorlichting op vrijdag 12 mei vindt plaats in Multifunctioneel centrum De Houtstek in Slochteren en is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Midden-Groningen. De voorlichting start om 13:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Het is handig om hiervoor uw eigen (elektrische) fiets mee te nemen.

Groepsfietstocht vrijdag 19 mei om 13:00 uur vanaf De Houtstek Slochteren
Op vrijdag 19 mei wordt er een groepsfietstocht georganiseerd voor alle inwoners van de gemeente Midden-Groningen. De afstand die gefietst wordt is ongeveer 30 km kilometer. De start is om 13:00 uur en rond 16:00 uur eindigt de fietstocht weer bij de Houtstek. Onderweg is er een pauze waarbij gezorgd wordt voor koffie en thee.

Meer informatie en aanmelden
Opgeven voor beide activiteiten kan bij team Sport en Bewegen van de gemeente Midden-Groningen. Dit kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0598- 350 313. Aanmelden voor de Doortrappen-voorlichting kan tot uiterlijk zaterdag 6 mei 2023 en aanmelden voor de groepsfietstocht tot uiterlijk zaterdag 13 mei 2023. Voor meer informatie of vragen over beide activiteiten kunt u ook terecht bij team Sport en Bewegen via dit mailadres of telefoonnummer.

Doortrappen in Midden-Groningen
Het programma Doortrappen in een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en heeft als doel om senioren te stimuleren vaker te fietsen. In Groningen is dit programma overgenomen door de provincie Groningen en Verkeerswijzer Groningen. Alle gemeenten in Groningen werken eraan mee. Het wordt uitgevoerd door Huis voor de Sport Groningen, de Fietsersbond, VeiligheidNL en Senza Communicatie. Ze werken daarbij samen met allerlei organisaties, instellingen en mensen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Groningen. Kijk voor meer informatie over Doortrappen op www.doortrappengroningen.nl

Tiplijn