Emotionele middag in Euroborg na laatste duel van het seizoen voor FC Groningen Koen Grootoonk / Groningen Acuteel

Emotionele middag in Euroborg na laatste duel van het seizoen voor FC Groningen

GRONINGEN - FC Groningen heeft haar laatste wedstrijd van het seizoen verloren van Cambuur. In Euroborg werd het 2-3 voor de bezoekers door doelpunten van Roberts Uldrikis, Mees Hoedemakers en Issa Kallon. Jørgen Strand Larsen en Romano Postema scoorden namens de FC. Na afloop werd afscheid genomen van de vertrekkende spelers en stafleden.

FC Groningen deed er alles aan om het seizoen op een waardige manier te eindigen, maar verloor na een doelpuntrijke wedstrijd met 2-3 van de club uit Leeuwarden. Roberts Uldrikis zette de FC na 12 minuten op achterstand, Mees Hoedemakers zette vlak na rust de 0-2 op de borden.

Topscorer Jørgen Strand Larsen – na het duel gekroond als Speler van het Jaar – deed in de 58ste minuut iets terug. Issa Kallon zette de marge enkele minuten later echter alweer op twee verschil na een rake strafschop. Romano Postema zorgde in blessuretijd voor de 2-3 waarna FC Groningen nog op jacht ging naar de gelijkmaker. Een punt zat er in de laatste wedstrijd van het seizoen 2021/2022 niet in.

Het werd een middag vol emoties in Euroborg. De langstzittende selectiespeler Mo El Hankouri – vier seizoenen - nam na het laatste fluitsignaal afscheid van de FC-supporters. Hetzelfde gold voor Bart van Hintum die drie jaar het FC-shirt droeg en Bjorn Meijer die de hele Opleiding doorliep en dit seizoen doorbrak. Ook van huurling Melayro Bogarde werd afscheid genomen.

De handen van een groot deel van de aanwezige 21.286 supporters die was blijven zitten ging op elkaar voor clubman Edwin Bolt die na 18 jaar FC Groningen – in verschillende functies waaronder teammanager – vertrekt. Assistent-trainer Adrie Poldervaart, die drie seizoenen in Groningen werkte, nam het woord en dankte de supporters. De laatste woorden waren voor hoofdtrainer Danny Buijs die na vier seizoenen aan het roer in Groningen vertrekt. De naam van de trainer werd tijdens en ver na de welverdiende ereronde gescandeerd vanaf de tribunes.