FC Groningen: Doelpuntrijke en sfeervolle avond in Veelerveen

VEELERVEEN - FC Groningen scoorde er woensdagavond op los in de oefenwedstrijd tegen VV Veelerveen. Op het sportpark in Veelerveen werd de plaatselijke amateurvereniging met 0-15 verslagen. Bij rust stond het als 0-7 in het voordeel van de Trots van het Noorden. Spitsen Jørgen Strand Larsen en Cyril Ngonge werden topscorer van de avond met beide een hattrick.

De vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding kende een gezellige ambiance. Het duel trok ongeveer 2.000 toeschouwers die allen een mooie plekje langs het veld in het avondzonnetje hadden gevonden. Trainer Frank Wormuth liet alle 22 beschikbare spelers een helft in actie komen tegen de vijfdeklasser. De aftrap van het duel werd gedaan door huidig FC-materiaalman Bert de Voogd. De keeper die ook speelde voor FC Groningen stond jaren onder de lat bij VV Veelerveen.

Het eerste gevaar kwam van de voet van Neraysho Kasanwirjo die na 36 seconden een keihard schot uiteen zag spatten op de vuisten van keeper Thomas Klungel. Ragnar Oratmangoen zorgde na 8 minuten voor de eerste treffer. De aanvaller maakte tien minuten later ook de tweede goal. Daarna was het de beurt aan Tomas Suslov. De Slowaaks international schoot in de 22e en de 29e minuut twee keer fraai raak van buiten het strafschopgebied. Jørgen Strand Larsen zorgde in minuut 35 na een fijne steekbal van Daleho Irandust voor 0-5 en twee minuten later was het weer de spits op aangeven van Irandust scoorde. Strand Larsen zette vijf minuten voor rust de ruststand op 0-7 na een echte spitsengoal. De Noor tikte een voorzet van Neraysho Kasanwirjo af bij de eerste paal. Ramon Pascal Lundqvist krulde in de slotfase van de eerste helft een corner rechtstreeks op de lat.

Na rust werd – net als de vorige drie oefenwedstrijden – het gehele team gewisseld. Met elf frisse krachten werd de doelpuntenproductie na rust in een rap tempo opgeschroefd. Paulos Abraham scoorde in de 52ste minuut, Romano Postema vijf minuten later en Luciano Valente mocht net na het uur spelen goal nummer 10 van de avond maken. Een kwartier voor tijd mocht Cyril Ngonge na een handsbal voor de eerste keer aanleggen vanaf elf meter, 0-11. Zes minuten later legde de aanvaller de strafschop in dezelfde hoek.

Damil Dankerlui schoot de 0-13 vijf minuten voor tijd binnen waarna Abraham een minuut later met voor de mooiste treffer van de avond zorgde. De Zweed mikte met een toverbal vanaf de hoek van het strafschopgebied op de tweede paal en zijn schot viel vlak onder de lat binnen. Cyril Ngonge mocht in blessuretijd aanleggen voor zijn derde penalty en bepaalde de eindstand op 0-15. Een sfeervolle en doelpuntrijke avond op een mooie sportpark in Veelerveen.