FC Groningen incasseert goals na rust en verliest in Enschede

FC Groningen heeft zondagmiddag met 3-0 verloren in Enschede tegen FC Twente. Bij de pauze stond het nog 0-0 in de Grolsch Veste. Voor de thuisploeg waren Virgil Misidjan, Joshua Brenet en Ricky van Wolfswinkel na rust trefzeker.

Liefst 883 FC-supporters reisden de selectie achterna naar Enschede en waren duidelijk hoorbaar in het stadion. FC Groningen moest in de eerste helft voornamelijk tegenhouden en de bal aan FC Twente laten. De thuisploeg was dan ook de eerste die gevaarlijk werd. Michel Vlap krulde een vrije trap op de lat boven keeper Peter Leeuwenburgh, die zijn eerste Eredivisieminuten van het seizoen maakte.

Een tegenvaller voor de FC was de noodgedwongen wissel van Tomas Suslov na een kwartier spelen. De Slowaak werd vervangen door Luciano Valente. Het spelbeeld wijzigde niet. Twente viel aan en was voor rust meerdere malen gevaarlijk via Robbin Pröpper, Daan Rots en Ramiz Zerrouki. Leeuwenburgh redde uitstekend op een gevaarlijke vrije trap van de laatstgenoemde.

Het gevaarlijkste moment van de FC kwam van de voet van Florian Krüger. De aanvaller dribbelde vanaf de linkerkant naar binnen en schoot met rechts in de korte hoek. Daarmee leek de Duitser zijn landgenoot Lars Unnerstall in het doel van FC Twente enigszins te verrassen, maar de keeper kon het schot uiteindelijk stoppen. De verdediging hield voor rust goed stand waardoor beide ploegen met een 0-0 stand aan de tweede helft begonnen.

FC Groningen voerde direct na rust twee wijzigingen door. Paulos Abraham en Ragnar Oratmangoen vervingen Krüger en Cyril Ngonge. Het lukte de Trots van het Noorden niet om net als voor de pauze de verdediging dicht te houden. FC Twente kon in de eerste tien minuten na rust twee keer scoren. Eerst schoot Virgil Misidjan raak en enkele minuten later verdubbelde Joshua Brenet de score, 2-0.

FC Groningen probeerde wat terug te doen met een schot van Laros Duarte, maar de middenvelder schoot hard op het lichaam van keeper Unnerstall. Met nog ruim een kwart wedstrijd te gaan moest trainer Frank Wormuth net als voor rust noodgedwongen wisselen. Isak Määttä ging naar de kant, Yahya Kalley kwam in het veld.

Met nog ruim tien minuten te spelen was er een curieus moment in Enschede. Ricky van Wolfswinkel kon alleen door op keeper Leeuwenburgh, die goed zijn doel uit snelde. Leeuwenburgh kreeg de bal van Van Wolfswinkel tegen zich aan geschoten en zag dat deze onderkant lat op de achterlijn stuiterde en via de paal weer terug het veld in kwam. Enkele minuten later scoorde Van Wolfswinkel wel. Zijn eerste poging werd nog geblokt door Mike te Wierik, maar toen de spits de bal via de kluts weer voor de voeten kreeg was het raak voor FC Twente, 3-0. Ondanks de stevige achterstand bleef het volle gastenvak in het stadion met FC-supporters als één blok achter de ploeg staan.

FC Groningen speelt woensdag voor de TOTO KNVB Beker in Dordrecht tegen FC Dordrecht, aftrap 18.45 uur. Komende zondag komt PSV op bezoek in Euroborg. Tickets voor dit thuisduel zijn te koop via https://tickets.fcgroningen.nl. De wedstrijd tegen PSV wordt zondagmiddag om 14.30 uur afgetrapt.