FC Groningen met lege handen na wedstrijd tegen Sparta (1-2) Patrick Wind

FC Groningen met lege handen na wedstrijd tegen Sparta (1-2)

GRONINGEN - FC Groningen heeft zaterdagavond in eigen huis verloren van Sparta Rotterdam: 1-2. Arno Verschueren en Lennart Thy scoorden namens de bezoekers, Bjorn Meijer deed namens de FC wat terug.

De eerste helft van FC Groningen – Sparta Rotterdam kwam moeizaam op gang. FC Groningen zorgde voor het eerste echte gevaar na 17 minuten spelen. Neraysho Kasanwirjo nam een afgeslagen corner direct op zijn pantoffel. Doelman Emil Okoye kon maar ternauwernood voorkomen dat de FC-middenvelder op geweldige wijze de score opende.

Enkele minuten later was het Sparta dat wel tot scoren kwam. Arno Verschueren werd met een slim passje vrijgespeeld in het strafschopgebied en wipte de bal via de binnenkant van de paal binnen: 0-1.

Na de tegengoal trok FC Groningen het spel meer naar zich toe en via met name aanvoerder Jørgen Strand Larsen werden een aantal aanvallen opgezet. Deze leidden tot mogelijkheden, maar niet tot honderd procent kansen.

Met drie verse krachten ging FC Groningen na rust op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter wederom Sparta dat scoorde. Lennart Thy werd gezocht met een lange bal achter de verdediging. De spits nam aan, drukte af en zag zijn inzet in het doel belanden, 0-2.

De Trots van het Noorden probeerde uit alle macht de aansluitingstreffer te maken. Een bedrijvige Mo El Hankouri gaf de bal voor bij de tweede paal. Bjorn Meijer torende boven iedereen uit en kopte knap raak: 1-2. De goal wakkerde het vuur verder aan en FC Groningen ging op jacht naar de gelijkmaker gedragen door de fanatiek aanmoedigende supporters. Er waren in totaal 20.400 supporters aanwezig in Euroborg.

Via een prachtige combinatie met invaller Michael de Leeuw kreeg Strand Larsen tien minuten voor tijd een goede kans. De topscorer stuitte op de snel uitgekomen Okoye. In de slotfase zocht de FC nadrukkelijk naar een goal, maar scoren deed het niet waardoor het duel in Euroborg in 1-2 eindigde.