FC Groningen speelt gelijk, geen goals in Emmen Archiefbeeld

FC Groningen speelt gelijk, geen goals in Emmen

GRONINGEN - FC Groningen en FC Emmen hebben zondagmiddag aan de Oude Meerdijk gelijkgespeeld. Er vielen geen goals in Emmen waardoor het scorebord na 90 minuten voetbal op 0-0 bleef staan.

Wederom had FC Groningen in Emmen de support van een volledig uitverkocht uitvak. De 375 aanwezige supporters van de Trots van het Noorden waren in Emmen duidelijk hoorbaar. De thuisploeg kreeg de eerste kans in de wedstrijd na 2 minuten spelen via een kopbal van Rui Mendes. FC Emmen kreeg een aantal hoekschoppen en FC Groningen probeerde vanuit de omschakeling voetballend tot kansen te komen.

Keeper Peter Leeuwenburgh redde meerdere keren op fraaie wijze. De keeper keerde een schot van Mark Diemers na een kwart wedstrijd en leverde een schitterende reflex op een schot van Oly Romeny. De Emmenaar schoot van binnen het vijfmetergebied, maar Leeuwenburgh gooide zich heldhaftig voor de bal. Op slag van rust redde de doelman met zijn voeten op een schot van Richairo Zivkovic.

FC Groningen kreeg de grootste kans van de eerste helft. Laros Duarte voetbalde zich, na een half uur spelen, op het middenveld onder de druk uit, wachtte met zijn pass en zette Florian Krüger voor keeper Mickey van der Hart. De Duitser zag dat Cyril Ngonge in nog betere positie stond, maar legde de bal iets te hard af waardoor Ngonge de voorzet verkeerd raakte en niet in het lege doel kreeg.

In het eerste kwartier van de tweede helft waren beide ploegen zoekende naar de juiste voetbalpatronen. FC Groningen wisselde met nog een kwart wedstrijd te spelen. Ramon Pascal Lundqvist en Damil Dankerlui kwamen in de ploeg voor Krüger en Ragnar Oratmangoen. Kansen waren schaars in de tweede helft. Ngonge was aan de kant van de FC de gevaarlijkste aanvaller, maar zijn schoten van afstand en acties aan de rechterkant leverden geen probleem op voor Van der Hart.

Emmen kreeg in de laatste officiële minuut van de wedstrijd de grootste mogelijkheid, maar invaller Lundqvist gooide zich voor het schot en blokte de inzet. Keeper Leeuwenburgh pakte uit één van de hoekschoppen die de thuisploeg nog kreeg een kopbal van Miguel Araujo op de lijn. De doelman kwam daarbij in botsing met twee ploeggenoten, maar kon de wedstrijd uitspelen. Het duel eindigde zoals het begon in 0-0.

Volgende week zondag gaat FC Groningen op bezoek in Utrecht, aftrap 12.15 uur. In de laatste speelronde voor de winterstop ontvangt de Trots van het Noorden Fortuna in Euroborg. Op zondag 13 november wordt om 14.30 uur afgetrapt. Tickets zijn te koop via https://tickets.fcgroningen.nl