FC Groningen speelt gelijk tegen FC Emmen Koen Grootoonk

FC Groningen speelt gelijk tegen FC Emmen

GRONINGEN – FC Groningen heeft de thuiswedstrijd tegen FC Emmen zaterdagavond gelijkgespeeld, 1-1. De Trots van het Noorden kwam via Ricardo Pepi in de beginfase van het duel op voorsprong. Miguel Araujo maakte vlak na de openingstreffer gelijk voor FC Emmen. Emmenaar Mike te Wierik moest na 73 minuten spelen met rood naar de kant.

De drie publiekstribunes in Euroborg waren volledig uitverkocht, in totaal zaten er 21.674 supporters in het stadion.

Ricardo Pepi scoorde in de twaalfde minuut en zette hiermee FC Groningen op een voorsprong. Lang kon FC Groningen niet genieten van de voorsprong want FC Emmen scoorde binnen twee minuten tegen. Miguel Araujo rondde een vrije bal die kwam vanaf de zijkant af, 1-1.

In de tweede helft zocht FC Groningen de weg naar voren en was het FC Emmen dat moest verdedigen. Maar net als in de eerste helft kreeg de FC het doel van de tegenstander moeilijk onder vuur. FC Emmen kreeg de eerste echte kans na rust na balverlies van FC Groningen op eigen helft.

Mike te Wierik ontving ruim een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart na een overtreding op Irandust waardoor FC Groningen in de laatste fase van het duel met een man meer op het veld stond.

Aankomende zaterdag speelt FC Groningen thuis tegen Excelsior. Aftrap in Euroborg is om 16.30 uur, kaarten zijn te koop via https://tickets.fcgroningen.nl.