FC-Groningen speler geslagen door minderjarige supporter; veel politie rondom stadion DuoFocus

FC-Groningen speler geslagen door minderjarige supporter; veel politie rondom stadion

STAD – De voetbalwedstrijd tussen FC Groningen en sc Heerenveen is zondagmiddag 10 minuten stilgelegd door de scheidsrechter nadat supporters zich van de thuisclub misdroegen. Spelers van FC Groningen probeerden de supporters rustig te krijgen en werden daarbij aangevallen.

De misdroegen begonnen toen één toeschouwer het veld wilde betreden. Hij werd door beveiligers tegengehouden waarna fans van de thuisclub zich dreigend gingen opstellen tegen bewakers.

De politie heeft een minderjarige jongen aangehouden voor het slaan van de FC-speler. Daarnaast heeft de politie één andere man aangehouden op verdenking van mishandeling. Beide aangehouden verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zullen daar worden verhoord.

Heereveen stond op dat moment met 2-0 op voorsprong in de wedstrijd. De spelers werden door de scheidsrechter naar de kleedkamer gestuurd, waarna ze na een klein kwartier terug keerden om de wedstrijd te hervatten.

Na afloop van de wedstrijd was de politie en de ME uit voorzorg aanwezig rond de uitgangen van het voetbalstadion. Het is buiten rustig gebleven en de politie heeft niet hoeven optreden.

Tiplijn