FC Groningen trainersposities binnen Opleiding nieuwe seizoen ingevuld iStock

FC Groningen trainersposities binnen Opleiding nieuwe seizoen ingevuld

GRONINGEN - FC Groningen heeft de trainersposities binnen de Opleiding voor het seizoen 2022/2023 ingevuld. De trainer/coach/managers voor de zes opleidingsselecties zijn vlak na de start van de tweede seizoenshelft al gecontracteerd. De club is met enkele specialisten nog in gesprek over de verlenging van hun contract.

Sander van Gessel blijft trainer/coach/manager bij FC Groningen onder-21. Melchior Schoenmakers – die momenteel al het seizoen afmaakt bij Onder-18 – krijgt ook volgend seizoen de eindverantwoordelijkheid over deze lichting. Beide voormalig spelers van het eerste elftal tekenen voor één seizoen. Björn Zwikker blijft trainer/coach/manager van FC Groningen onder-16 en heeft zijn contract met twee jaar verlengd. Alle trainers in de bovenbouw van de Opleiding zijn UEFA-A Youth gediplomeerd, het hoogste trainersdiploma binnen het jeugdvoetbal.
 
Jeroen Scholma wordt komend seizoen eindverantwoordelijk bij FC Groningen onder-14. Scholma heeft zijn overeenkomst bij de Opleiding met drie jaar verlengd en is in het bezit van het diploma UEFA-A Youth. FC Groningen onder-13 komt komend seizoen onder leiding van Dirick Jan van Strien die voor één jaar tekent. Jordi Biemolt wordt eindverantwoordelijk bij de jongste jeugd, FC Groningen onder-12. Biemolt tekent een contract voor een jaar en maakt de overstap van Be Quick 1887.
 
Skillstrainer Peter Hoekstra blijft aan de club verbonden. De voormalig international van Oranje is betrokken bij alle leeftijdscategorieën binnen de Opleiding en verlengt het contract met drie jaar. Diverse specialisten die achter de schermen werken aan de drie leerlijnen binnen de Opleiding hebben nog een doorlopend contract. Met de specialisten die in het bezit zijn van een aflopend contract worden momenteel nog gesprekken gevoerd. Byron Bakker gaat zich vanaf volgend seizoen fulltime richten op zijn functie hoofd voetbalontwikkeling onderbouw. Voor dezelfde functie in de bovenbouw zijn de gesprekken gaande met verschillende kandidaten, net als voor de functie als coördinator scouting.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij dat de club duidelijkheid kan verschaffen binnen de Opleiding. “De toekomstvisie die we hebben uitgestippeld, krijgt steeds meer vorm en we voeren op dit moment nog gesprekken met kandidaten voor de functie van hoofd voetbalontwikkeling bovenbouw, die samen met Byron Bakker een belangrijke rol gaat spelen in de verdere algemene ontwikkeling van de Opleiding. De laatste jaren komen er steeds talenten door richting de eerste selectie.”
 
“Jongens als Tomas Suslov, Bjorn Meijer en Romano Postema zijn zelfs geregeld beslissend in wedstrijden. Fantastisch om te zien en een groot compliment voor iedereen werkzaam in onze Opleiding. We denken met de collega’s die we nu langer aan boord houden en door de werkwijze die we hanteren de komende jaren nog meer vruchten te gaan plukken van onze Opleiding. Talentvolle spelers kunnen op Corpus den Hoorn iedere dag groeien en zullen ook in de komende jaren op de deur van Euroborg blijven kloppen.”

Tiplijn