FC Groningen uitgeschakeld in de strijd om de TOTO KNVB beker

GRONINGEN - FC Groningen is woensdagavond uitgeschakeld in het TOTO KNVB bekertoernooi. Hoewel de FC het betere van het spel had, was tegenstander N.E.C. uiterst effectief en eindigde de wedstrijd in 2-1 voor de Nijmegenaren. Michael de Leeuw scoorde voor de Trots van het Noorden, Calvin Verdonk en Mikkel Duelund deden dat voor de bezoekers.

FC Groningen kreeg vroeg in het duel een tegenslag te verwerken na de goal van Calvin Verdonk. De verdediger van N.E.C. stond vrij bij de tweede paal na een voorzet van de rechterkant en schoot diagonaal de bal achter doelman Jan Hoekstra, 0-1.

De Trots van het Noorden had in de eerste helft echter het beste van het spel en dwong met het balbezit en aanvalsspel de nodige kansen af. De backs kwamen veelvuldig door en wanneer de FC de bal kwijt was, werd deze met druk naar voren snel heroverd. Het leverde gevaarlijke momenten op voor het Nijmeegse doel. Zo waren Paulos Abraham, Laros Duarte, Tomas Suslov en Bjorn Meijer dichtbij de gelijkmaker. De mogelijkheden – naast uit open spel waren ook de standaard situaties gevaarlijk – verdwenen echter allemaal naast of over het doel.

Michael de Leeuw zette de FC vlak voor de rust op een meer dan verdiende gelijke stand. De spits snelde met de bal aan de voet richting het doel. De aanvaller bleef rustig en schoof de bal achter doelman Daniel Vukovic, 1-1.

FC Groningen leek het goede gevoel van de eerste helft direct door te trekken na de rust. De Leeuw kreeg binnen 45 seconden een grote kans na uitstekend doorzetten van Abraham. De Zweed legde de bal goed af, maar het schot van de doelpuntenmaker verdween naast. Toch kwam de FC ook in de tweede helft op achterstand. Mikkel Duelund schoot met een laag schot raak, 1-2.

Net als voor rust ging FC Groningen direct na de tegengoal nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Een schot van Abraham werd geblokt en doelman Vukovic moest gestrekt naar de benedenhoek op een harde inzet van Meijer. De keeper bokste niet veel later een volley van Suslov ternauwernood tot hoekschop.

Met het inbrengen van Romano Postema en Cyril Ngonge kwamen er aanvallend verse krachten in het veld. Ook Mo El Hankouri maakte zijn rentree als invaller, maar in tegenstelling tot de eerste helft zat een gelijkmaker in de slotfase er na rust niet in. FC Groningen werd uitgeschakeld door een effectief N.E.C. en daarmee is het bekeravontuur ten einde.