FC Groningen verliest 0-1 van Fortuna Sittard Koen Grootoonk

FC Groningen verliest 0-1 van Fortuna Sittard

GRONINGEN - FC Groningen heeft zaterdagavond met 0-1 verloren van Fortuna Sittard. Bij rust stond het nog 0-0 in Euroborg. Dimitros Siovas maakte in de 82ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd, schrijft FC Groningen.

FC Groningen begon flitsend aan het duel met de Limburgers. Gesteund door 7.200 supporters en sponsors in Euroborg was de Trots van het Noorden in het eerste kwartier meerdere keren gevaarlijk van de zijkanten. Voorzetten van Tomas Suslov en Bjorn Meijer kwamen net niet aan bij aanvaller Michael de Leeuw. Topschutter Jørgen Strand Larsen kwam net de kort na een steekbal, waardoor keeper Yanick van Osch kon oprapen.

Paulos Abraham kopte na een kwartier spelen voor het eerst op het doel na een voorzet van Meijer. De back stond enkele minuten aan de basis van de grootste kans voor rust. Strand Larsen kwam sterk in duel en kopte een voorzet van Meijer op de vuisten van de keeper. FC Groningen knokte voor iedere meter en zocht veelvuldig de voorwaartse oplossing. Bij balverlies hield de ploeg collectief druk op de tegenstander. Fortuna Sittard werd aan het eind van de eerste helft voor het eerst gevaarlijk. Een schot van grote afstand van Mats Seuntjens spatte uiteen op de vuisten van Peter Leeuwenburgh.

Zo`n tien minuten na rust was spits Strand Larsen dichtbij zijn tiende competitiegoal van het seizoen. De Noor nam de bal aan in het strafschopgebied, maar werd tijdens het schieten dusdanig gehinderd door zijn tegenstander dat de bal naast verdween. Enkele minuten later probeerde de spits het achter het standbeen na een voorzet van Neraysho Kasanwirjo, maar kon de keeper gemakkelijk vangen.

Fortuna Sittard probeerde via lange ballen achter de verdediging en via dode spelmomenten gevaarlijk te worden. De bezoekers scoorden zo`n tien minuten voor tijd uit een hoekschop. De bal kon niet door de FC worden weggewerkt waarna Dimitros Siovas van dichtbij kon scoren, 0-1.

De FC ging via een slotoffensief op zoek naar de gelijkmaker. Spits Romano Postema en aanvallende middenvelder Daleho Irandust kwamen in het veld voor verdedigers Damil Dankerlui en Mike te Wierik. Postema was in blessuretijd dichtbij. De spits kreeg de bal tussen verschillende tegenstanders in aan de voet en schoot uit de draai in de handen van keeper Van Osch. Fortuna maakte gebruik van de ruimte achter de laatste lijn, maar keeper Leeuwenburgh hield zijn ploeg met een redding met de voet in de wedstrijd.

De kans op de gelijkmaker lag uiteindelijk op de voet van invaller Cyril Ngonge, maar weer lag Van Osch tot twee keer toe in de weg. Bij de laatste verre inworp van Bart van Hintum en de daaropvolgende corner kwam ook Leeuwenburgh naar voren, maar ondanks de drukte in het strafschopgebied, ging de bal er niet in. FC Groningen verloor in Euroborg met 0-1.