FC Groningen heeft zaterdagavond een forse nederlaag moeten slikken tegen PSV. In Eindhoven stond het bij rust 1-0, maar liet het scorebord na 90 minuten voetbal 6-0 zien. Voor PSV scoorden Luuk de Jong, Xavi Simons, Jarred Brantwaithe, Johan Bakayoko, Fabio Silva en Guus Til.

FC Groningen moest in de eerste helft vanaf de beginfase in de achteruit. Patrick van Aanholt testte de kwaliteiten van keeper Michael Verrips al na 2 minuten spelen. Na een kwartier voetbal moest de doelman weer handelend optreden. Ibrahim Sangeré raakte niet veel later de lat.

Even daarvoor lichtte het Philips Stadion letterlijk op nadat alle aanwezigen in het stadion een lichtje lieten schijnen als steunbetuiging aan de zieke perschef van PSV Thijs Slegers. PSV zette de Trots van het Noorden na bijna een half uur spelen op achterstand. Een lage voorzet van Xavi Simons werd door spits Luuk de Jong binnengetikt. Het was ook de ruststand in het Philips Stadion, 1-0.

PSV kwam in de tweede helft binnen een minuut op een ruimere voorsprong door een hard schot van Xavi Simons, 2-0. FC Groningen kreeg na 50 minuten spelen nog een kans via Radinio Balker. De verdediger kopte rakelings naast. Ook invaller Aimar Sher kreeg een kans. De middenvelder kwam één op één met Benitez, ging naar de grond, maar de scheidsrechter floot niet.

De Eindhovenaren zetten daarna flink aan. In het laatste kwart van de wedstrijd scoorde PSV liefst vier keer. Verdediger Jarred Brantwaithe kopte na 69 minuten spelen de 3-0 binnen. Johan Bakayoko scoorde vier minuten later, 4-0. Fabio Silva maakte na 84 minuten 5-0 en Guus Til zette de eindstand in de slotfase op het bord, 6-0.

FC Groningen speelt de komende twee zaterdagen twee zeer belangrijke thuiswedstrijden. Komende zaterdag komt FC Emmen op bezoek in Euroborg, aftrap 18.45 uur. Een week later wordt op zaterdag 25 februari gespeeld tegen Excelsior, aftrap 16.30 uur. De FC kan alle support gebruiken, tickets zijn in de vrije verkoop te koop via https://tickets.fcgroningen.nl