FC Groningen verliest in Limburg van Fortuna Sittard Archiefbeeld

FC Groningen verliest in Limburg van Fortuna Sittard

GRONINGEN / SITTARD - FC Groningen heeft zondagmiddag met 3-1 verloren op bezoek bij Fortuna. Inigo Cordoba scoorde twee keer voor rust namens de thuisploeg. Ricardo Pepi maakte een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer voor de FC. Paul Gladon zette in blessuretijd de eindstand op het bord.

FC Groningen kwam al snel op achterstand in Limburg. Tegenstander Fortuna Sittard kon na balverlies van de Groningers op het middenveld snel omschakelen. Tijjani Noslin vond Inigo Cordoba waarna de Spanjaard na drie minuten spelen kon scoren, 1-0.

FC Groningen zocht na de snelle domper veelvuldig de aanval en had in de eerste helft liefst 75% van het balbezit. Oliver Antman stond voor het eerst in de basisopstelling en probeerde via combinaties de stugge verdediging van Fortuna kapot te spelen. Ondanks de energie en het zoeken van de juiste combinaties kwam de FC niet tot echte grote kansen.

Van de negen doelpoging in de eerste helft, ging er geen enkele tussen de palen. Jetro Willems was het dichtste bij een treffer, maar zijn inzet werd geblokt. Elvis Manu kopte in buitenspelpositie een keer op de keeper. De aanvaller scoorde even later, maar stond wederom buitenspel.

Fortuna probeerde met snelle counters gevaarlijk te zijn. Vlak voor rust zette de thuisploeg FC Groningen op een grotere achterstand. Na slordig uitverdedigen kon Noslin van buiten het strafschopgebied op het doel schieten. Michael Verrips stopte het schot, maar in de rebound sloeg Cordoba voor de tweede keer deze zondagmiddag toe. Hij zette de ruststand op 2-0.

Het spelbeeld verschilde na rust niet veel van de eerste 45 minuten. In de tweede helft lukte het de FC wel om doelman Ivor Pandur onder vuur te nemen. Invaller Florian Krüger – in het veld gekomen voor Ragnar Oratmangoen – kopte na 58 minuten van dichtbij in de handen van de keeper. Liam van Gelderen was na 66 minuten spelen dichtbij een treffer met het hoofd. Weer redde Pandur.

Spits Ricardo Pepi testte de kwaliteiten van de doelman na 72 minuten voetbal. De kopbal van de Amerikaans international werd uit het uiterste hoekje van de goal geplukt. De daaropvolgende hoekschop schoot gevaarlijk voorlangs het doel. Invaller Isak Määttä raakte enkele minuten later na goed doorzetten de paal. De rebound ging via Thijmen Blokzijl naast het doel.

Een kwartier voor tijd was het wel raak. Krüger zette collega-spits Pepi met een splijtende pass voor het doel. De topscorer dribbelde het strafschopgebied in en schoot de bal hard achter de keeper, 2-1. Zijn tiende competitietreffer dit seizoen.

Het lukte de Trots van het Noorden niet om in de slotfase van de wedstrijd echt grote kansen te creëren op jacht naar de gelijkmaker. Voormalig FC’er Paul Gladon kopte het duel in de slotfase in het slot. Daardoor verloor FC Groningen in Limburg met 3-1 van Fortuna Sittard.

Aanstaande vrijdag speelt de FC om 20.00 uur thuis tegen FC Utrecht. Tickets voor de thuiswedstrijd zijn te koop via https://tickets.fcgroningen.nl