FC Groningen verliest met 4-1 van AZ Patrick Wind / Persbureau Meter

FC Groningen verliest met 4-1 van AZ

GRONINGEN - FC Groningen heeft zaterdagavond met 4-1 verloren van AZ. De bezoekers kwamen al binnen twintig minuten op een 0-2 voorsprong door treffers van Dani de Wit en Jesper Karlsson. Spits Ricardo Pepi maakte vlak voor rust de aansluitingstreffer voor Groningen, maar de Alkmaarders bleken in de tweede helft te sterk. Door doelpunten van Milos Kerkez en Mayckel Lahdo liep AZ uit naar een 4-1 zege.

Binnen drie minuten is het raak voor de bezoekers, die in de Eredivisie nog ongeslagen zijn. Na een slordigheid in de opbouw kan Jesper Karlsson schieten. Zijn inzet wordt nog gekeerd door doelman Michael Verrips, maar de rebound gaat binnen via Dani de Wit: 0-1..

Al na twaalf minuten spelen moet Liam van Gelderen naar de kant met een blessure. Hij wordt vervangen door Damil Dankerlui.

Na 19 minuten komt Groningen ook nog op een 0-2 achterstand. Jesper Karlsson schiet raak.
Na een half uur spelen wordt FC Groningen voor het eerst echt gevaarlijk. Een mooie aanval eindigt bij de voorzet van Isak Määttä, maar de bal wordt ternauwernood tot corner verwerkt door AZ. Even later is de thuisploeg opnieuw gevaarlijk uit een voorzet. Invaller Dankerlui vindt Oratmangoen, maar zijn kopbal gaat naast.

Groningen speelt een beter laatste kwartier van de eerste helft. De beloning komt in minuut 42. Een uitstekende lange pass van Neraysho Kasanwirjo komt voor de voeten van Ricardo Pepi. De Amerikaanse spits blijft knap overeind in duel met Sam Beukema en weet ook nog af te ronden. De international laat zijn klasse zien: 1-2.

In de tweede helft gaat FC Groningen op zoek naar de gelijkmaker. Direct na rust wordt het gevaarlijk via Suslov en Oratmangoen, maar dat levert geen treffer op. Even later is invaller Mayckel Lahdo dichtbij een Alkmaarse goal. Hij raakt de onderkant van de lat.

Na ruim een uur spelen komt AZ toch op 1-3. Linksback Milos Kerkez scoort. In de slotfase probeert Wormuth met een driedubbele wissel nog iets te forceren, maar in de counter slaat AZ toe. Lahdo scoort nu wel: 1-4.

Vrijdag speelt FC Groningen opnieuw een thuiswedstrijd in Euroborg. Dan is RKC Waalwijk om 20.00 uur de tegenstander.

Bron: FC Groningen